Diğer branşlarda oynanan müsabaka sayıları istediğimiz gibi olmasa da sporun geleceği adına azda olsa bizleri umutlandırıyor

Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de futbol diğer branşlardan müsabaka ve lisanslı sporcu sayısı olarak önde. Diğer branşlarda oynanan müsabaka sayılarına baktığımızda futboldaki  önceki yıllara göre oynanan müsabaka sayısı  istediğimiz gibi olmasa da sporun geleceği adına azda olsa bizleri umutlandırıyor. Tüm iyi niyeti ile çalışan, olumsuz şartlara rağmen ASFK, kulüp ve okullarla iyi ilişkiler içerisinde olan Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen  bu umut var tabloda gerçekten emeği büyük. Kişiliği gereği kavgacı, ben bilirim, yaparım iddiasında olmayan, iline spor adına en küçük bir katkı sunabilmek için mesai mevhumu olmadan mücadele eden Türkmen’in samimi gayretleri için bir sporsever olarak kendisine teşekkür ediyorum. Sezon içerisinde 700  müsabakanın oynandığını , bu müsabakalarda her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, bununda kendilerini mutlu ettiğini, Afjet Afyonspor’daki  sevindirici gelişmelerin önümüzdeki sezon futbolun önünü açacağını, katılımın daha yüksek olmasını beklediğini belirten Futbol İl Temsilcisi Türkmen  31 MAYIS günü sona erecek olan 2016-2017 futbol sezonu hakkında şu görüşlere yer verdi.”2016-2017 Futbol sezonu Amatör küme maçları 31.05.2017 tarihinde sona erecek. Bu sezon U-13,14,15,16,17,19 yaş grupları ve A takım maçları olmak üzere 7 kategoride maçlar oynanmıştır. Ayrıca BAL ligi ve 3.Lig, U-15 Türkiye şampiyonası 1.Kademe maçları ve ilimizde okullar arası yıldız, küçük ve gençler müsabakaları, Kapalı spor salonlarında Futsal maçları yapılmıştır.  Amatör küme maçları Afyonkarahisar Atatürk  Stadyumunda ayrıca İhsaniye, Dinar  çeşitli ilçe stadyumlarında tamamlanmıştır..Okul maçları ise toprak saha ve FSM Halı saha ve Kapalı spor salonlarında oynanmıştır.

İlimizde; Amatör Küme, BAL Ligi, 3.Lig: 700 , U-15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe: 7, Okul Maçları: 151, Okul Futsal (Salon Maçları): 92, TOPLAM: 1500  Maç müsabaka olumsuz bir durum yaşanmadan sonuçlanmıştır.
Bu maçların oynanmasında emeği geçen ASKF başkanı Orhan Küçüksağrıcı’ya, Gençlik Spor İl Müdürü Yunus Tortop’a ve personeline, 8 ay her hafta Salı   günleri toplanarak o hafta oynanan maçların hakem, gözlemci ve saha komiserleri raporlarını inceleyip karar alan Futbol İl Tertip Komitesinde bulunan arkadaşlarıma maçların olaysız bitmesini sağlayan Emniyet Müdürlüğüne, sporcularımızın sağlığı ile ilgilenen Sağlık Müdürlüğü ve personeline, İl Hakem Kuruluna, İl Disiplin Kuruluna, Kulüp Yöneticilerine, hocalarına ve sporcularına, TFF İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı olarak teşekkürlerimi sunarım. Biz tertip komitesi olarak ilimizde gençlerin daha fazla spor yapabilmelerini sağlamak için kulüp sayılarının artmasını temenni ederiz.”dedi. 

Adilspor şanssızlığını kırmak istiyor

Son 3 sezondur 1.Amatör'e yükselme yolunda kritik şampiyonluklar kaybeden Adilspor bu kez şansızlığını kırmak hedefinde. Siyah Beyazlı ekip B grubunda 10 puan ile 2 sırada yerini alıyor.

2. Amatör Küme'de mücadele edecek olan ve hedefini şampiyonluk olarak belirleyen   Adilspor bir yandan ligin altıncı  haftasında bay olması nedeni ile  maç yapmadan geçirirken diğer yandan ise özellikle son üç sezondur kıl payı kaçırdığı şampiyonluğa bu sezon ulaşarak şansızlığı kırmak istiyor. Karadilli  İlçe Stadı'nda hazırlıklarına Antrenör nezaretinde devam eden  Adilspor'da futbolcular antrenmana düz koşu ile başladılar. Daha sonra dar alanda pas ve kaleye şut çalışması gerçekleştiren siyah beyazlı oyuncular, antrenmanı yaptıkları çift kale maçla tamamladılar. Antrenman sonunda açıklamalarda bulunan Adilspor Antrenörü, ligdeki bütün maçlarını kazanmak ve bu sezon şampiyon olarak 3 sezondur yaşadıkları şansızlığa son vermek hedefinde olduklarını ifade etti. Kaptan Ali  ise  "Grupta Yaylabağı  takımı da bizim gibi hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş bir ekip. Şuanda bu takım ile çekişiyoruz. Hedefimiz ilk önce aradaki puan farkını kapatıp sonra şampiyon olmak." diye konuştu.

Gazlıgöl hırs küpü

Afyonkarahisar 2.Amatör küme takımlarından Gazlıgöl Spor’da hedef tüm maçları kazanıp, şampiyon olmak.

Son maçını Evciler belediyespor ile 3-1 kaybeden  bu hafta sonunu Yüreğim Alkim  ile yapacak olan Gazlıgöl spor takımında hedef bütün maçları kazanıp şampiyon olmak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gazlıgölspor takımı teknik sorumlusu Ekrem Avcı , “Son maçımızdan mağlubiyet ile  ayrıldık. Bu haftayı da Yüreğim Alkimspor ile karşılaşacağız, bundan sonra kaybetmeye tahammülümüz yok. Maçlarımıza çıkıp bütün karşılaşmalarımızı kazanmak için oynayacağız., rakiplerimizle aramızdaki puan farkı 3’e  yükseldi. Onun için çok dikkatli olup bütün maçlarımıza galibiyet parolası ile çıkacağız. Hanemize puanları ekleyip rakiplerimizle puan farkını açmak istiyoruz” dedi.