Amatör Küme’de yeni bir sezona yaklaşılırken takımları daha şimdiden kadro kurma ve lisansları vize işlemlerinin sıkıntısı sardı. Yaş sınırı ile birlikte kadroda tecrübeli oyuncu kalmaması nedeniyle futbolcu bulmakta zorlanan, bulsa bile yeni lisans çıkartmayı yüklü maliyeti nedeniyle tercih etmeyen birçok takımın geçen yılki kadrolarıyla lig yarışına devam etmeleri bekleniyor.

Amatör takımların her sezon öncesi yaşadığı sıkıntılar 2017-2018 lig maçları öncesi de yaşanmaya başladı.

HERŞEY SIKINTI

Zaten çok kıt ve dar imkanlarla ligdeki mücadelelerine devam eden takımları daha şimdiden kadroyu nasıl oluşturacakları korkusu sarmaya başladı. Lisans ücretlerinin her yıl artmasının yanısıra, futbolcuların malzemelerinin temini noktasında da bazı sorunlar, teknik adamlar ve kulüp yöneticilerini kara kara düşünceye sevketti.

TRANSFER İMKANSIZ

Bir başka sıkıntı da transfer konusunda baş gösterdi. Yaş sınırının getirilmesinin ardından gençleştirmeye yönelen ve genel olarak bunu başaran bir takım yüksek hedeflere oynamış olsa bile transfer yapmayı göze alamıyor. Bu konuda hem takımlar arasındaki uyuşmazlık, hem de yeni bazı maddi yüklerin altından kalkılamayacak olması, kulüp yönetici ve antrenörlerine mevcut kadroyla yola devam etmekten başka seçenek bırakmıyor.