Resmi çalışmalara başlayabilmeleri için ise Ağustos ayında Türkiye Futbol Federasyonu’nun göndereceği 2017-2018 sezonu Amatör Futbol Ligleri uygulama kitapçığını bekliyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu Afyonkarahisar İl temsilcisi Murat Karaağaç yaptığı açıklamalarda il genelinde ASKF olarak çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Mevcutta 73 amatör spor kulübünün olduğunun altını çizen Karaağaç, Amatör Futbol Ligleri uygulama kitabının ellerine ulaşması ile birlikte 15 veya 21 Ağustos tarihinde yapacakları toplantı ile 2017-2018 Amatör Futbol Sezonu çalışmalarının resmi olarak başlayacağını dile getirdi. Açıklamalarına devam eden Karaağaç: "İl genelinde 73 amatör spor kulübü var. Afyonkarahisar'da futbola ilgi çok büyük. "dedi. 

Amatörde mücadele büyük

Afjet Afyonspor’un Afyonkarahisar'ın bir değeri olduğunu, şampiyon olacağına inandığını belirten Karaağaç, Amatör Lig’de mücadele edecek takımlarında bunun için hırslandığını söyledi. Karaağaç, Sandıklıspor’un bir üst lige çıkacağına inanana takımların Bölgesel Amatör Ligde mücadele edebilmek için büyük çaba sarf edeceğini söyledi. Karaağaç: “Başta Bolvadin Belediyespor olmak üzere Salar Dinar gibi birçok ilçe ve merkezdeki kulüplerin iştahı kabarmış durumda” dedi. 2017-2018 sezonu içinde Amatör Futbol kulüplerinde antrenör mecburiyetinin olacağını ve birçok kulübün şimdiden antrenör arayışına girdiğinin bilgisini veren Karaağaç, 2017-2018 futbol sezonunda Amatör Futbol Kulüp sayısını 75 olarak hedeflediklerini ve bu sayede de Bölgesel Amatör Lig de 2 takımla mücadele edebileceklerini de açıklamalarına ekledi. .