“Gençlerin spor sahalarına çekilmesi noktasında amatör kulüplerin maddi anlamada desteklenmesi gerekir” dedi.

Afyonkarahisar Demirspor takımının başarılı teknik adamı Agah Bıyıkoğlu, futbolun sürükleyici bir etkinlik ve dev bir sektör olduğunu belirtti. Gün geçtikçe aratan istek ve taleplerin futbol değişime sürüklediğini kaydeden Bıyıkoğlu, “Futbol artık günümüzde, dünden daha hızlı, daha dayanıklı, daha teknik ve istekli bir hal almaktadır. Bu değişim ve gelişim içerisinde futbol antrenörleri önemli rol almaktadır. Bu yüzden antrenörlerimizin kendilerini geliştirme ve yenilemede gerekli çabaları göstereceklerine inanıyorum. Unutmayın ki değişmeyen tek değişimdir” dedi. 

Amatör futbol takımlarının çok zor koşullar altında faaliyet gösterdiğini ifade eden Bıyıkoğlu ”Bu saklanmaz gerçek futbol dünyamızdaki herkes tarafından biliniyor. Bu koşulların gittikçe ağırlaştığı ve antrenörlerimizin işlerinin daha da zorlaştığı biliniyor. Bu sorunlarına rağmen antrenörlerimizin ya yeni yollar bulacaklarına ya da yeni yollar yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu. 

Futbolun bir hata oyunu olduğunu, futbolcuların ve antrenörlerin hata yapmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Bıyıkoğlu, “Kulüp yöneticilerinin antrenörlerimize verecekleri destek, bu hataları en az indirecektir. Antrenörlerimiz, takımlarını hazırlarken futbolcularına maçlarda kontrolsüz bir kazanma hırsını değil, sporcu ahlakına dayalı bir mücadele gücü kazandırmayı amaçlayan bir takım oluşturmayı ön plana almalılardır” dedi.