Saha Komiserleri Derneği Afyonkarahisar üyesi olan , 20 yıllık Saha Komiseri ve 40 yıldır futbolun içinde olan başkan Arif Yavaş, Anahaber Gazetesi’ne Saha Komiserlerinin yeterli ilgiyi ve desteği göremediğinden bahsetti.

“  Spor aşkı ile bu işi yapıyoruz”

 Mesleğin zorluğundan ve sektörün karmaşıklığından korkmadıklarını ve bu işin ancak bu mesleği her şeye rağmen seven insanlarının yapabileceğini söyleyen Yavaş, görevi en iyi şekilde yerine getirmenin Saha Komiserliği’ne gönül vermek ten geçtiğini belirtti.

“  Asıl organizatörler biziz”

Yavaş: ‘’ Sahalarda gerçekleşebilecek herhangi bir olayı önceden sezebiliyoruz çünkü çekirdekten yetişmeyiz, bu da futbolseverlere bir hizmetimiz ancak geri planda olduğumuz için kimse Saha Komiserleri’nin farkında bile değil, bu bizi üzüyor’’ diyen Yavaş, TFF’nin üzerine düşen görevi yerine getirmekte zorlandığını belitti. Ayrıca Yavaş’’ Futbol Federasyonunda bazı birimlerde Saha Komiserinin ne olduğunu bilmeyen yetkililer var.  Dikkat ederseniz sahalarda gözlemci odası, hakem odası vardır ama Saha Komiserinin adı bile yoktur.  Sahanın içinde olan biziz ama ilgiyi görmeyen yine biziz bizden daha yetkililer maçı tribünden rahatça izliyor, biz ise sahanın içindeyiz’’ şeklinde konuştu.