Araç kiralama üzerine ülke genelinde kurulan 3 federasyonun konfederasyon çatısı altında birleştiğini söyleyen Araç Kiralamacılar Konfederasyonu (AKKON) Afyonkarahisar İl Başkanı ve Aves Oto Kiralama sahibi Ali Vesek, tek çatı altına birleşerek araç kiralamak isteyenlere daha güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Vesek, “Bu çatı altında tüm araç kiralama firmalarını toplamaya çalışıyoruz” dedi.

Amaçlarının araç kiralama alanında kurumsallaşmak olduğunu vurgulayan AKKON İl Başkanı ve Aves Oto Kiralama sahibi Ali Vesek, müşterilere verilen hizmetinde kurumsal olarak vermek olduğunu söyledi. Vesek şöyle konuştu; “Amacımız kurumsallaşmak. Aradaki merdiven altı firmaları devreden çıkararak bu işi resmi hale getirmektir. Müşterilerimizin kafasında oluşan bakış acısını değiştirmek. İşte araç kiralama firmaları mafyadır, sahtekardır gibi imajları silmek amaçlı konfederasyon kurularak resmi bir kurum haline getirdik. Bütün afyon ilinde bulunan rent a carları da tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz.”

3 FEDERASYON TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİ

Konfederasyonun kurulum aşamasında da bahseden İl Başkanı Vesek, 3 federasyonun birleşmesi ile konfederasyonun bir araya geldiğinin altını çizdi. Vesek, “Genel merkezimiz Ankara ve genel başkanımız ise Asım Kızmazdır. Türkiye genelinde bütün illerde başkanlıkları olan ve üyeleri bulunan bir konfederasyon. Türkiye genelinde hizmet veriyoruz, paslaşıyoruz ve bir birimize yardımcı oluyoruz. Biz Afyon’daki ve çevresindeki hatta ülke genelindeki bütün firmalara hizmet veriyoruz. Daha öncede ifade ettiğim gibi konfederasyon çatısı altındaki kurumsallaşmanın tüm firmaların yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

60’A YAKIN RENT A CARCI VAR

Afyonkarahisar’da 60’a yakın rent a carcının bulunduğunu ve yarısının gerçek rent a carcı olduğunu vurgulayan Vesek, “Daha öncede ifade ettiğim gibi halkımızın rent a carcılara bakış acısı çok farklı. Biz araçlarımızı kiraya verirken sözleşme yapıyoruz ve bu sözleşmelerde senetler bulunuyor. Bu senetler değişik amaçla kullanılıyor. Merdiven altı firmalar ise müşteriyi rencide ediyor. Arızalı araç veriyorlar, senetleri değişik şekilde kullanıyorlar. Teslim etmiyorlar ve müşteriye eziyet ediyorlar. Bu nedenle kurumsallaşıyoruz. Çünkü rent a carları denetlemeyeceğiz. Biz valiliğe bağlıyız. Şuanda ise hiçbir rent a acarda denetleme yok. Afyonkarahisar’da 60’a yakın rent a car var ise bunun yarısı gerçekten vergi levhası olan ve yapan firmadır. Diğeri ise bu işi manavı, bakkalı ve kahvecisi de yapıyor. Ne oldukları belli değil” diye konuştu.

BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ GÜVEN

Araç kiralamacıları olarak ilk önceliklerinin müşterilerinin güvenini kazanmak olduğunu söyleyen İl Başkanı Vesek, açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Merdiven altından alınan bir araç ile rent a cardan alınan bir araç çok farklıdır. Rent a cardan alınan araç rent acar kaskoludur. Bu da müşterimizin mağdur olmaması içindir. Kasko ücretleri 8 bin civarında. Fakat konfederasyon üyeleri yani vergi levhası olan gerçek rent a carcılar kasko bedeli olarak 4 bin TL ödüyor. Ayrıca yolda kalsalar servis avantajımız ve başka araç veriyoruz. Biz müşterilerimize güven veriyoruz. Çünkü müşteri bize güvenerek gelsin” dedi.