MHP’nin gündeminde ise maliye kavşağına yapılan battı çıktı nedeniyle trafikte yaşanan sorunlar vardı.

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan ile birlikte haftalık basın toplantısında basın mensupları ile biraraya geldi. Uzun bir aradan sonra yeniden düzenlenen haftalık basın toplantısının gündemini ise Maliye Kavşağı’nda yapımına başlanan battı çıktı nedeniyle trafikte yaşanan sorunlar oluşturdu.

“Geç olsa da başlamasına vesile olanlara teşekkür ediyoruz”

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz; “İlimiz genel nüfusu itibariyle çok az değişirken şehir nüfusu hızla artmaktadır. Bundan dolayı kent merkezindeki trafiğin yoğunluğu da artmaktadır. Zamanında bazı hatırlı insanların yüzünden şehir merkezindeki ana arterler dar tutulmuştur. Bu sebeple trafik her geçen gün problem olarak gündemdeki yerini korumaya devam etmektedir. Trafik problemini çözmek adına maliye kavşağında köprülü üst geçit inşaatına başlanmıştır Bu çalışmada çok gecikilmiş olsa da çalışmayı başlatan Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitim öğretimin başlamasıyla trafik felç olacak”

Kavşakta yapılan çalışmanın 10 Mayıs 2017 tarihinde başladığını ve 8 Aralık 2017 tarihinde biteceğini hatırlatarak sözlerini sürdüren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte çalışma nedeniyle yaşanan geçici tıkanıklığı çalışma bitene kadar daha büyük sorunları da beraberinde getireceğini söyledi. Karagöz; “İşin başlamasıyla birlikte zaten çok yoğun olan trafik tam bir kaosa dönmüştür. Bu güzel çalışmaya başlamadan önce kavşağın trafik yükünü kaldırabilecek alternatif yollar iyi seçilmeliydi. Şimdi yaz tatili dönemindeyiz. Eylül’de okullar açılacak trafikteki araç sayısı katlanacaktır. Öğrenim döneminde 3 ay daha köprülü üst geçit inşaatı devam edecektir. Bu üç ayda trafik felç olacaktır” diye konuştu.

“Alternatif yollar bulunmalı çalışma süresi artırılmalı”

Eğitim dönemiyle birlikte trafikte oluşacak felç durumunun ortadan kaldırılması adına bazı önerileri olduğunu da ifade eden MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Bu sıkıntıların yaşanmaması adına alternatif yolların yeniden gözden geçirilmesini tavsiye ediyoruz. Diğer yandan yüklenici firma ile görüşmeler yapılarak çalışma saatlerinin makul seviyeye çıkartılarak çalışmanın daha kısa sürede tamamlanmasının sağlanmasını öneriyoruz. Bilindiği üzere İtfaiye merkezi de malum kavşağa yakın bir noktada konuşlandırılmış durumda. Yaşanmasını istemeyiz ancak olası bir yangında kavşaktaki trafikten yangına ulaşmak gecikmeli olacaktır. Bunun için İtfaiye araçlarının şehrin uygun yerlerinde farklı yerlerinde konuşlandırılmasında fayda görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hassasiyetleri için teşekkür ediyorum”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a da teşekkür eden MHP İl Başkanı Mehmet karagöz; “Alparslan Türkeş Köprüsü’ndeki ismin 80 yıllık hayatını Türk Milleti’ne hizmete adayan merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş’in adına yakışır şekilde yazılmasını sağlayan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a MHP grup Başkan Vekilimiz Halil İbrahim Baykara ve Tüm Belediye Meclis Üyelerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Yaprak rüzgarla gelir rüzgarla gider”

Basın mensuplarının Meral Akşener’in parti kurma çalışmaları ve yeni kabineye ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Karagöz; “Meral Hanımın artık başka bir parti kurmaktan başka yapacağı bir şey yok. Bu konuda CHP ve diğer partilerle temasları olduğunu biliyoruz. Meral Akşener’in parti kurma çalışmaları iddia edildiği gibi MHP’yi etkilemez. MHP duruşuyla ve yaptıklarıyla sağa sola savrulan bir anlayışın partisi değildir. Kabineye gelecek olursak benim yorum yapabileceğim tek bir isim var o da Tuğrul Türkeş’tir. Ben Tuğrul Türkeş’i yaprağa benzetiyorum. Bir yaprak rüzgarla bir yerden bir yere savrulur, yeni bir rüzgarla da başka yere savrulur. Tuğrul türkeş’te bir rüzgarla konduğu yerden bir başka rüzgarla başka bir yere konmuştur” yorumunda bulundu.