Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, konuya ilişkin açıklamasında, parkın, alternatif turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Parkta, orman evlerinin ve kamelyaların bulunduğunu belirten Temel, "Bunlara ilave olarak bu yılın sonunda 45 yatak kapasiteli 'Av Köşkü' yapılacak. Gelecek yıl yine orman evlerinin sayısı artırılacak. Bunlara entegre olarak kır lokantası, kır kahvesi ve mescit gibi sosyal alanlar ilave edilecek." ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, parka bir gölet yapılacağını dile getiren Temel, yeni yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ve bakı teraslarının da inşa edileceği bilgisini verdi.

"Hafta sonu talebi karşılamakta zorlanıyoruz"

Temel, bölgeye doğaseverlerin ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Orman evlerine olan talep çok yoğun. Çevre illerden ve özelliklede yurtdışında yaşayan gurbetçilerden büyük talep var. Evlerin hepsi doluyor. Hafta sonu gelen talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Gelecek yıl yapılacak yeni orman evleri ile daha çok vatandaşımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Doğayla baş başa, temiz havada tatil yapmak isteyenleri Akdağ Tabiat Parkı'na bekliyoruz."