12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’mızın 96. yılını kutladıklarını ifade eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “Allah bu millete tekrar istiklal marşı yazdırmasın” dedi.

İstiklal Marşı’nın her satırının kutlu ecdadımızın akan kanlarıyla yazıldığına dikkat çeken Parsak, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı yazarken adeta savaş alanında Türk askerinin yanında olmuştur. Cepheye mermi taşıyan analarımızın yanında olmuştur. Şehit olan kahraman Türk askerinin son nefesini verirken yanında olmuştur. Gazilerimizin duygularını hissetmiştir. Anadolu insanının kalbinden geçenleri satırlara dökmüştür” dedi.

YENİ NESİL İYİ DÜŞÜNMELİ

İstiklal Marşımızı yazan Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 5. Kıtada yer alan, “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın./ Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.” diyerek adeta bugünün gençliğine seslendiğine dikkat çeken Parsak, “Atalarımız bu vatan için göğüslerini siper ettiyse bugünün gençliği de atalarımızın mirasına sahip çıkmalıdır. Bu vatan kolay kazanılmadı ve ilelebet Türk toprağı olarak kalacaktır” dedi. Parsak son olarak bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimize, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle andığını söyledi.

GELECEĞİMİZİ İNŞA EDECEKLER

Öte yandan Parsak, 12 Mart Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde yazılı bir açıklama yaparak, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Parsak yaptığı yazılı açıklamada;”Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimize, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları YGS sınavında başarılar dilerim.  Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu önemli sınavda başarılı olacaklarına inancım tam olmakla birlikte YGS sınavını öğrencilerimizin “Hayat Sınavı” gibi görmemeleri de en büyük arzum ve temennimdir. Bu duygu ve düşüncelerle stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girmeleri durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtacaklarına inanıyor, YGS’ ye girecek tüm gençlerimize tekrar başarılar diliyorum” dedi.