27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilk gösterimi yapılan oyun, 24 Mayıs'a kadar haftanın her Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00'da RAM Salonu'nda (Eski Halk Eğitim Merkezi) ücretsiz olarak sahnelenecek.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde gerçekleşen galaya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra eşi Selma Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Başkan Danışmanı Abdülkerim Çalışkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, Gazeteci Yazar Ahmet Tunca ve İbrahim Yüksel gibi pek çok sanatsever katıldı.

Sezonun ilk oyunu olan "Haybeden Gerçeküstü Aşk" oyunuyla Afyonkarahisar halkına kahkaha tufanı yaşatan Belediye Şehir Tiyatrosu, yine çok komik ve düşündürücü bir oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıktı.  Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" isimli romanından aynı isimle tiyatroya uyarlanan müzikli kara mizah oyunu, Sanat Yönetmeni H. Hüseyin Elmas yönetmenliğinde Belediye Şehir Tiyatrosu'nun gönüllü oyuncuları tarafından sahnelendi. Gösterdikleri performanslarıyla profesyonel tiyatroculara taş çıkartan ekip izleyiciden büyük alkış aldı.Usta yazar Aziz Nesin'in eski Türkiye'nin halini ironik bir şekilde kaleme aldığı romana göre hazırlanan oyunda, dönemin olayları mizahi bir biçimde anlatılıyor. Oyun sonunda Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tiyatrocuları performanslarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.  

“BAŞKANIMIZIN BÜYÜK DESTEĞİNİ ALIYORUZ”

Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Elmas; “ Sayın Başkanımızdan bu güne kadar ne talep etti isek sağolsunlar yanımızda oldular. Bir kez dahi ret cevabı almadık. Herhangi bir sansüre asla mazur kalmadık. Bizlerde elimizden geleni yaptık. Huzurunuzda Sayın Belediye Başkanımıza ekibim adına şükranlarımı sunuyorum”

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilk gösterimi yapılan oyun, 24 Mayıs'a kadar haftanın her Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00'da RAM Salonu'nda (Eski Halk Eğitim Merkezi) ücretsiz olarak sahnelenecek.