Pazaryeri mantığıyla işleyen e-ticaret sitesi olan albikere.com, 5 ayda 1 milyonu aşkın görüntülenmesi, yaklaşık 1 milyon TL’lik cirosu ile büyük aşama kaydetti. albikere.com, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne başvurarak Güven Damgası aldı.

TÜRKİYE’DE TEK

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, albikere.com’un Afyonkarahisar’da doğduğunu, tüm Türkiye’ye ulaştığını belirtti. Serteser, “albikere.com, Türkiye’de örneği olmayan, üniversite öğrencilerinin eğitimine ve kadın istihdamını aynı anda katkı sağlayan, bu yönüyle toplumsal işlevi de olan e-ticaret sitesidir. Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in tavsiyeleri ile Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi aracılığıyla kurduğumuz albikere.com, gelirlerinin tamamının Eğitim Vakfı’na bağışlanması ile geleceğimizin teminatı gençlerimize ışık oluyor. Yine Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in değerli eşleri Sümeyra Çiçek Hanımefendi’nin himayelerinde, Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerine yayılan Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri’nde üretilen ürünlerin albikere.com’da satılması da kadınların ülke ekonomisinde yer alması anlamına geliyor” dedi.

600 MAĞAZA VAR

Serteser, albikere.com’da üreticilerin mağazaları ücretsiz olarak açabildiğine dikkat çekerek “albikere.com'da şu ana kadar açılmış 600 mağaza bulunuyor. Afyonkarahisar’dan firmalarımız, kişisel üretim yapan vatandaşlarımız albikere.com’da mağaza açıyor; Türkiye’nin hemen hemen her ilinden mağaza açan ve albikere.com üzerinden satış yapan firma ve vatandaşlarımız var. Bu, bizim ürün çeşitliliğimize de yansıyor. albikere.com’da yaklaşık 30 bin adet ürün mevcuttur” ifadelerini kullandı.

ÜYELERE DAVET

Serteser, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz e-ticaret sitemizi kurduktan hemen sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz nezdinde Güven Damgası’na başvurduk. Başvurumuz incelendi ve Güven Damgası almayı hak ettik. Güven Damgası’nın resmi internet sitesinde de albikere.com logosu yer alıyor. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Antalya’da düzenlenen YÖREX-YöreselÜrünler Fuarı’nda, albikere.com’dan satın aldığımız AFJET Afyonspor forması hediye ettik. Sayın Hisarcıklıoğlu, albikere.com’un çalışmalarını desteklediğini belirterek bizleri gururlandırdı. albikere.com’u elbirliğiyle, her geçen gün daha da büyüteceğiz. Bu vesile ile Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Sayın Milletvekillerimize, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e, albikere.com ekibinin başında mesai harcayan Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik’e, Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu’na ve AEV Genel Sekreterimiz Sayın Murat Diker’e, albikere.com’u destekleyen ulusal ve yerel basın kuruluşları ile Kanal 3’e teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizi albikere.com’da mağaza açmaya, eğitime ve kadın istihdamına destek olmaya davet ediyorum.”

GÜVEN DAMGASI NEDİR?

Resmî Gazete’nin 6 Haziran 2017 tarihli nüshasında yayınlanan Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ ile e-ticaret siteleri için yeni bir sisteme geçilmiştir. Ticaret Bakanlığı, Türkiye’deki tek güven damgası sağlayıcı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni yetkilendirmiştir. Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinde güven damgası, “Bu Tebliğde öngörülen asgari güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarına uyan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıya verilen elektronik işaret” olarak tanımlanmıştır. Güven damgasının işlevi açık bir şekilde “asgari güvenlik ve hizmet kalitesi standardının” varlığına işarettir.