AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene, AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile üniversite akademik ve idari personeli yoğun katılım gösterdi.

Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm akademik ve idari personelin geçmiş bayramını kutlayarak, sağlık dileklerinde bulundu.

Solak, AKÜ 2017-2018 Akademik Yılı açılışı ve hizmete girecek yeni tesislerle ilgili bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçmiş Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. 18 Eylül 2017 Pazartesi günü bizim 2017-2018 eğitim yılımızın başlangıcı. Bu vesileyle yeni eğitim – öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun. Eğitim yılı hazırlıkları kapsamında biz belirli hazırlıkları geçen yıldan yapmıştık. Bu yıl da önümüzdeki iki hafta içinde Çay ve Sultandağı Meslek Yüksekokullarının asfaltlama çalışmaları bitecek. Diğer taraftan Emirdağ MYO spor salonu ve konferans salonu bitti. Şuhut MYO binası bitti. İç donanımları da bitmek üzere. Turizm Fakültesinin ek binasının alımları da son noktada. Dolayısıyla 18 Eylül’de bunların tümü öğrencilerimizin ve personelimizin hizmetine sunulacak. Diğer taraftan Onkoloji ve Hematoloji Hastanemiz Ekimin ilk haftasına teslim edilecek. Muhtemelen ikinci haftasıyla, üçüncü haftasının sonuna kadar da taşımalarımızı başlatacağız. Boşaltılan yerlere de yeni birimler açacağız. Afyon Meslek Yüksekokulunun binası da Ekim ayının ortalarında bitecek. Eğitim ve öğretime kendi binalarında başlayacaklar. Bittiği an doğrudan eğitime geçilecek. Herhangi bir şey taşımayacağız. Bu sene yenilik olarak rektörlüğümüzün arkasında merkezi öğrenci kafesinin yanındaki binayı, öğrenci toplulukları ve kulüpleri binası olarak organize ettik. Yakında öğrenci konseyi başkanımız, eğitimle ilgili rektör yardımcımız başta olmak üzere hepimizin katılımıyla, kulüplerimize, kendilerine ayrılan odaları teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıla gelince, bu çalışmalar, Kalkınma Bakanlığınca zamanından önce bitmesi nedeniyle Afyon Kocatepe Üniversitesine beyaz sayfa açılmış olup, Veteriner Fakültesi ek binası, Teknoloji Fakültesinin derslik binası, Eğitim Fakültesinin ek binası gibi binalar ile Ali Çetinkaya Kampusüne, buradaki merkez yemekhanenin oradaki oranına göre bir bütçe uygun görüldü. Merkezi Yemekhanenin yanına merkezi derslikler ve anfi binasını onaylatabildik. Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi oraya yakın fakülteler de o derslikleri kullanabilecekler. Yılın yaklaşık 38 haftasında, hafta sonları sınavlar var. Hem normal dönemlerde dersler, hem hafta sonları yapılan sınavlarda da kullanılmak üzere biz de harekete geçtik.”

Rektör Solak, konuşmasında gerek eğitim süreci gerekse de idari süreçlerde kalitenin arttırılmasına yönelik kalite koordinatörlüğünün kurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Yıldız’ın koordinatör olarak atandığını ifade eden Prof. Dr. Solak, bu koordinatörlük bünyesinde komisyonlar ve danışma kurullarının oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Bayramlaşma töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.