AKÜ Atatürk Kongre Merkezindeki gala gecesine Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızıay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gala gecesinin açılış konuşmasını yapan AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, 3 bin 42 ünite kan bağışı topladıklarını kaydetti.

Özdemir, 2017 Ünite Kan Bağışı Kampanyasına AKÜ’deki çeşitli platformlar, kulüp toplulukları ve gönüllülerle 6 Mart 2017 tarihinde başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Kampanya sırasında 24 Mart’a kadar çok güzel dostluklar edindik. O kadar güzel birlik ve beraberlik oldu ki, AKÜ’deki 48 bin 600 kardeşimizin hepsi çok güzel işlere imza attı. Aynı güçte ve kuvvette daha mükemmel işlere imza atacağız. Bunu biliyorum. 24 Mart’ta etkinliğimizin son gününde 3 bin 42 adet kan bağışı toplamış olduk. Ben buradan bütün topluluk başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine, gönüllü olarak bizlerinde yanında gece gündüz var olan kardeşlerimize, kan bağışında bulunan 3042 gönüldaşlarımıza ve öğrenci olmayıp da gelip bizlere destek olan tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum.”

Özdemir, kampanyadaki toplanan 3 bin 42 adet kan bağışı başarısının vatana ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

“8 bin insanın canına can katıldı”

Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı İsmail Danıştekin de gala gecesinde AKÜ öğrencilerine kan bağışında bulundukları için teşekkür etti.

Danıştekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplanan 3 bin 42 ünite kanla 8 bin insanın canına can katıldı. Kan bağışı kampanyasına katılan herkes kime kan verdiğini kimden kan aldığını bilmiyor. Bunu yönüyle de gerçekten güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum. Tekrar, AKÜ’deki kan bağışı kampanyasına katılan herkese Kızılay adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Kızılay Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından AKÜ Öğrenci Konseyine 3 bin 42 ünite kan bağışı karşılığında sertifika verildi. Akabinde kareografi ve müziklerle öğrenciler mükemmel bir gala gecesi yaşadı.