Sosyal tesislerde düzenlenen kahvaltılı toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu medya kuruluşlarının sahipleri ve köşe yazarları ile gazeteciler katıldı. Kahvaltı sonrası basın mensupları adına genel bir konuşma yapan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar basın camiasının il yöneticileri ile 10 Ocak vesilesiyle bu tür organizasyonlarda bir araya geldiğini ve fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Küçükkurt, “Afyon Kocatepe Üniversitesi de Afyonkarahisar basın camiasına hiçbir zaman desteklerini esirgememiş tüm çalışmalarında yanında bulunmaya katkı sağlamaya çalışmış güzide kurumlarımızdan bir tanesidir” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ BAŞARILAR VAR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu ise bu anlamlı günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Burcu, “Bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Aynı zamanda şehrimize kattığı çok önemli güzellikler ve başarılar var. Bunu da bizler basın camiası olarak toplumumuza şehrimizi hem tanıtım hem de yapılanlar açısından iletiyoruz” dedi.

 

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan ise basın camiasına yeni yılda mutluluklar diledi. Çalışkan, “Üniversite ile basın el ele vererek ülkemizin kalkınmasında büyük rolü olduğuna inanıyorum. Bu organizasyon da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

MESLEĞİNİZİ ZOR ŞARTLAR ALTINDA İCRA EDİYORSUNUZ

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise gazetecilik mesleğinin insanlığın modernleşmesi ile paralellik arz ettiğini ifade etti. Solak, “Gazetecilik mesleğinin ilkelerini kendine benimsemiş tarafsız, adil, bağımsız, kişilerin özel hayatına saygılı, kışkırtıcı ve ayrımcı bir dil kullanmayan kamuoyunu aldatmaya yönelik haberler yapmayan gazetecilerimiz, mesleğini zor şartlar altında icra ederek insanları doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı içinde bilgilendirmektedir. Güvenilir, doğru ve dürüst habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar demokratik toplumlar için vazgeçilmezidir” diye konuştu.

 

HALKININ GÖREN GÖZÜ İŞİTEN KULAĞINIZ

Gazetecilerin ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlendiğini ve paylaştığını söyleyen Solak, şunları kaydetti: “Bu yönüyle gazeteciler kamu vicdanının sesi olmak gibi bir misyon taşımaktadır. Gazetecilerin görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için gece gündüz, kar kış, yağmur çamur gözetmeden ortaya koydukları çok takdire şayan bir durumdur. Afyonkarahisar’ın fedakar basın çalışanları halkımızın haber alma hakkını sağlayarak toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi ifa ediyorlar. Afyonkarahisar’ın kalkınmasında, tanıtılmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakar basın emekçilerimizin özveri içinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkta basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inancım tamdır. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne tüm basın mensupları ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Gerek Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerek talep halinde belirli konularda verdiğimiz beyanatlarla ve gerekse 10 Ocak ve 24 Temmuz gibi basın çalışanları için önem arz eden günlerde bir araya gelerek Afyonkarahisar’da medya mensupları ile iletişimimizi güncel tutmak için çok çaba sarf ettik. Üniversite yönetimi olarak 8 yıl içinde üniversite bünyesinde gerçekleştirilen önemli ve başarılı gelişmeleri kamuoyuna duyurarak Afyonkarahisar halkının gören gözü işiten kulağı olduğunuz için şahsım ve yönetimim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli kamu hizmetini yerine getiren gazetecilik mesleğini zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin gece ve gündüzünü halkımızın doğru haber almasına adayan basın meslek ilkelerine riayet ederek fedakarane çalışan gazeteci arkadaşlarımızın Gazeteciler Gününü tebrik ediyor görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarımızı rahmetle anıyorum.” Kahvaltı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.