AKÜ Senatosunda alınan kararlar ile özellikle açılması kararlaştırılan yeni yüksekokul, bölüm ve programlara 2017-2018 akademik yılında öğrenci alınacağı bildirildi. AKÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada yeni açılan ve öğrenci alınacak bölümlerin tespitinde çağın gereksinimleri ve Türkiye’de yakın gelecekte ihtiyaç duyulacak işgücü alanlarının dikkate alındığı ifade edildi.

AKÜ Senatosunda alınan kararla bir süredir öğrenci alınmayan Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Fizik ve Kimya bölümlerine 2017-2018 akademik yılında 20’şer öğrenci kabul edilecek. AKÜ’nün sağlıkta iddialı olduğu alanların başında gelen fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında ise Senatonun aldığı karar neticesinde Afyon Sağlık Yüksekokulu bünyesinde “Fizyotarepi ve Rehabilitasyon” ikinci öğretim programı açıldı. Bölüme 2017-2018 akademik yılında 60 öğrenci alınacak. Bunun yanında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir süre önce açılan “Raylı Sistemler Yol Teknolojisi” bölümüne 2017-2018 akademik yılında 30 öğrenci alınması önerisi de Senato’ca kabul edildi.

Emirdağ’a Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılıyor

AKÜ Senatosunun son aldığı karara göre AKÜ bünyesinde hali hazırda bulunan Bolvadin, Sandıklı ve Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarına bir yenisi eklendi. Buna göre AKÜ’nün ilçelerde bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarına Emirdağ da eklendi ve Emirdağ ilçesine Emirdağ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulması kararlaştırıldı. Emirdağ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, AKÜ Senatosunun kararının ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arz edilecek. Kabul edilmesi halinde ise karar Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

6 ilçenin MYO’larına yeni bölümler

AKÜ Senatosunun Aralık 2016 ve Mart 2017 tarihlerinde yaptığı toplantılar neticesinde ilçelerdeki meslek yüksekokullarına yeni bölümler açılması kararlaştırıldı. Buna göre, Sinanpaşa Meslek Yüksekokulunda İnternet ve Ağ Teknolojileri bölümü açılmasına ve 2017-2018 akademik yılında 25 öğrenci alınması ve Dazkırı Meslek Yüksekokulu’na Maliye normal öğretim programı açılması kararları verildi. Ayrıca Şuhut Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise “Turizm İşletmeciliği” bölümü açılması kararlaştırıldı.

AKÜ Senatosunda alınan karara göre bir süre önce açılan Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun adı Selami Turan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak değiştirildi ve Yüksekokul bünyesinde “Ergoterapi” ile “Sosyal Hizmetler” bölümleri açılması kararlaştırıldı. Ayrıca toplantıda Sandıklı Meslek Yüksekokulu bünyesinde açık olan Pazarlama ve Reklamcılık bölümü altında “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” programı açılması ve 50 öğrenci alınması kararı da verildi

AKÜ Senatosunun yaptığı toplantıda Çay Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Enerji Tesisleri İşletmeciliği” programı açılmasına,  yine aynı okul bünyesinde “Çocuk Gelişimi” ikinci öğretim programı açılmasına ve 2017-2018 akademik yılında 40 öğrenci alınması kararları verildi. Ayrıca Sultandağı Meslek Yüksekokulu bünyesinde ulaşım sektörüne yetişmiş insan gücü sağlayan Türkiye’nin ilk bölümlerinden olan “Otobüs Kaptanlığı” bölümüne ikinci öğretim olarak 50 öğrenci alınması kararlaştırıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerine yeni ana bilim dalları

AKÜ Senatosunda alınan kararla Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde biyoteknoloji, genetik, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, sistem biyoloji ve biyoinformatik anabilim dalları kuruldu. Ayrıca Turizm Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi anabilim dalları, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde Klinik Mühendisliği, Biyoenformatik, Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Anabilim Dalları kurulması kararlaştırıldı.

AKÜ Senatosu, Belediye Başkanı Çoban’ın katkılarını unutmadı

Senato ayrıca belediye başkanlığı süresince AKÜ’nün değişik birimlerine yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı AKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi binasının adını “AKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Burhanettin Çoban Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi” olmasını kararlaştırdı.