Öğrencilere teknolojinin iyi kullanılması konusunda uyarılarda bulunarak, akıllı telefonların bilgiye ulaşmak için büyük fırsat olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri devam ediyor. Teknik Kolej’in bu haftaki konuğu ünlü iş adamı Melih Yurter oldu. Çok sayıda öğrencinin ve kurum yönetici ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte iş adamı Yurter, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Teknolojinin doğru kullanılması konusunda uyarılarda bulunan Yurter, akıllı telefonların bilgiye ulaşabilmek için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin teknoloji bakımında şanslı olduklarını ifade eden Yurter: “Akıllı telefon dediğimiz aletler sayesinde herhangi bir saate herhangi bir yerde istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Biz öğrenci olduğumuz yıllarda bilgiye ulaşabilmek için kütüphanelerde saatlerimizi harcamamız gerekiyordu. Aradığımız konuyla ilgili kitabı bulmak bile büyük bir güçtü. Şimdi siz açıyorsunuz istediğiniz anda istediğiniz bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Bu sahip olduğunu şey o kadar büyük bir değer ki onu iyi kullanmanız gerekiyor” dedi.

“İlginizi çeken konuları araştırın”

Öğrencileri sosyal medya konusunda uyaran Yurter, sosyal medya yerine ilginizi çeken konuları araştırma tavsiyesinde bulundu. Yurter şöyle konuştu. “Gençlerin yüzde 99’u sosyal medyada dolaşıyor. Oysaki avcumuzun içerisinde o kadar büyük değer var. Bu değerlerin çok azına bile ulaşmamız halinde yüzde 1 içerisine girersiniz. Bu da size yüzde 99’un içinde olan kişilerden çok daha önde olmanıza sebep olur.”

“Tecrübe hayatın en önemli değeridir”

İş hayatında tecrübenin de en az eğitim kadar önemli olduğu bilgisini veren Yurter: “Size verilen mesleki eğitimin sadece gününüzü geçirmek iyi not almak için çalışmayın. O derslerin muhakkak içlerinde sizi ilgilendiren heyecanlandıran başlıklar olacaktır. İlginizi çeken başlıkların iyi araştırın. Araştırın ki sizinle aynı eğitimi alan genç arkadaşlarınızın henüz ulaşamadıkları bilgilere ulaşarak daha ön plana çıkabilecek konuma erişin. Çünkü dış dünya daha fazla bilgiye sahip olan kişiye daha önce iş veriliyor. Bir yaşantıda tecrübe sanki bedelsizmiş gibi gözüken aslında hayatımızın en büyük maddi ve manevi değerini harcayarak tedarik etmiş olduğunuz bir değer” diye konuştu. 

“Karşınıza çıkan sorunun üzerine gidin”

‘Yabancı dili mutlaka öğrenin’ diyen Yurter konuşmasını şöyle sürdürdü; “Artık küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Karşınıza çıkan zorluklardan hiçbir zaman yılmayın. Yılmanızı gerektiren hiçbir şey yok. Önünüze çıkan her türlü sıkıntıyı ve zorluğu üzerine giderek çözmeye çalışın. Geri dönüp bakmayın. İşte o zaman başarıya ulaşacaksınız.