Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Nakliyeciler ve Kamyoncular Sitesini ziyaret etti. İlk olarak nakliyecilerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Bakan Eroğlu, daha sonra şoförler ve nakliyecilerle bir araya geldi. Bakan Eroğlu’na gerçekleştirdiği ziyarette Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve teşkilat mensupları eşlik etti. 

“En büyük sıkıntımız mazot”

Burada bir konuşma gerçekleştiren Afyonkarahisar Nakliyeciler ve Kamyoncular Sitesini Başkanı Ramazan Şenel, kamyoncuların yaşamış olduğu dert ve sıkıntılardan bahsetti. Şenel şöyle konuştu: “23 Nisan 2003 yılında 40 bin metrekare alana 57 iş yeriyle kurulmuş mükemmel bir iş yeridir. Biz burayı evimiz gibi kullanıyoruz. Burada her türlü sıkıntılarımız oluyor. Bu sıkıntıların zaman zaman sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın bize yön vermesiyle aşmaya çalışıyoruz. Şuanda kamyoncunun en büyük sıkıntısı mazot, lastik girdileri ve tonajlardır. Yaşanan sıkıntıların çözülmesi için destek bekliyoruz.”    

“16 Nisan’da destek bekliyoruz”

Şenel’in ardından bir konuşmada AK Parti Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser gerçekleştirdi. Eser, nakliyeci sitesi esnafından ve yöneticilerinden 16 Nisan için destek istedi. Eser şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi 16 Nisan’da Türkiye için önemli bir halk oylaması var. Türkiye’nin 40-50 yıllık yönetim sisteminden kaynaklı problemleri inşallah bu 18 maddelik anayasa değişikliğiyle beraber değişecek. İnşallah bu değişiklik gerçekleştikten sonra Türkiye bir daha 2002 öncesi yaşadığımız siyasi krizlere ve ekonomik krizlerini yaşamayacak. Cumhurbaşkanı ve başbakan arasında 2002 yılı öncesi ve daha sonra AK Partiyle o dönemki Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer arasında olan sıkıntılar yaşanmayacak. Çift başlılık ortadan kalkacak. Siyasi krizlerden kaynaklı olan ekonomik krizler ortadan kalkacak. 16 Nisan’da hepinizin desteğini bekliyoruz.”   

“Evet çıkacağına inanıyorum”

Başkan Eser’in ardından bir konuşmada Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gerçekleştirdi. Başkan Çoban şunları kaydetti: “Her zaman sizlerin yanındayız. 8 yıllık görev hayatımız boyunca bu 5’inci kez buraya davet edilişimiz. Tabi sağ olsun hem esnafımız hem de burada ki yetkililer her zamana bize kapılarını gönüllerini açtılar. Güler yüzlü sıcak bir şekilde bizi karşıladılar. 16 Nisan’da ülkemiz için bir hükümet sistemi değişikliğiyle ilgili bir oylamada bulunacağız. Çok önemli bir tarihi olaya hep beraber şahitlik edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu halk oylamasında inşallah evet çıkacak. Ülkemizde ekonomideki büyümemiz çok hızlı şekilde ileriye gidecek diye düşünüyorum.” 

“Türkiye’de yollar Afyon kaymağı gibi oldu”

Başkan Çoban’ın ardından bir konuşmada Bakan Eroğlu gerçekleştirdi. Eroğlu, nakliyecilerin sorunlarının çözülmesi yönünde çalışmalar yapacağını söyledi. Bakan Eroğlu: “Hiçbir yerde bu kadar tesis yok. Hepinizi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Nakliyeci deyince akla yol ve kamyon geliyor. Şimdi bu konuda özellikle Türkiye’de gerçekten yollarda çok fazla mesafe kat ettik.  Bütün yollar Türkiye’de Afyon kaymağı gibi oldu. Ben de çok hatırlıyorum eskiden 12- 13 saat içinde giderdik. Önceden akaryakıt sıkıntısı var. Mazot kuyrukları vardı. 1976 yıllarında mazot bulmak çok zordu. Biz o dönem mazot bulmadık. Akaryakıt konusunda inşallah 16 Nisandan götüreceğim. Şuanda bakanlar kurulu toplanamıyor. İnşallah bakanlar kurulunun ilk toplantısında bu sorunu gündeme getireceğim” dedi. 

“Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’ı çok seviyor”

‘Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’ı çok seviyor’ diyen Eroğlu şunları kaydetti: “Devlet hastanesinin yapılmasında cumhurbaşkanımızın çok emeği vardır. Yollarda kararı vardır. 16 Nisan’da tarihimiz için çok önemli olan bir milat olacak olan halk oylaması var. Ben sizinle ilişkilendirerek örnek vermek istiyorum. Şuanda siz kamyonu kullanırken 2 şoför var mı? Şoför yok tek şoför var. Mevcut sistemde inanır mısınız? İki şoför var. Her ikisinde de yetki var. İkisi de sürmek istiyor. Ben süreceğim, sen süreceksin, ben gaza basacağım sen firene basacaksın falan derken otomobil uçurumdan yuvarlanıyor. Hep kavga oluyor. Bu sistem kavga üretiyor.” 

“Türkiye'yi zora sokma girişimi var”

Eroğlu, sandıktan ‘evet’ çıkması ile Türkiye’de istikrarın devamlı artacağını ve daha fazla büyüyeceğini dile getirdi. Özellikle bazı batılı ülkelerin Türkiye’nin büyüyüp, küresel bir güç olmasını istemediklerini bu yüzdende referandumda ‘hayır’ denilmesi için her türlü faaliyete izin verdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu şöyle konuştu, "Artık bu sistemi değiştirmek şart oldu. Geç bile kalındı. Bu mümkün olsaydı 1960'lı yıllarda yapılsaydı Türkiye çok daha ileri noktada olacaktı. Bugünkünden çok ileri mesafede. Peki buna karşı çıkan kim? 'hayır' diyenlere baktığımız zaman Avrupa tamamen 'hayır' diyor. Hatta PKK terör örgütü Avrupa Birliğinde terör örgütü olarak ilan edilmesine rağmen Almanya'da, Danimarka'da, İsveç’te her tarafta propaganda yapabiliyor 'hayır' propagandası. Ama bizim Bakanımız giderken maalesef ona müsaade etmiyor. Onun için başımıza kimleri musallat ettiler. Bakın batı ülkelerinde sırf PKK için silah üreten fabrikalar var. Kim veriyor onlara silahı. Ayrıca DEAŞ denilen alçak terör örgütü onu kuranlar kim? Batı kurdu tamamen batı. Maksat Türkiye'yi zora sokmak PKK ve PYD gibi terör örgütleriyle Türkiye'yi zora sokma girişimi var. Bu gibi hadiseler olmaması için evet diyeceğiz.”