AK Parti’nin gündeminde erken seçim yok” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasada yaşanan sorunları nedeniyle yaşanan sıkıntıların giderilmesini öngörerek 16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasında evet kararının çıkmasıyla birlikte yürürlüğe Partili Cumhurbaşkanlığı maddesi gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK parti üyeliğini geçtiğimiz hafta gerçekleştirmişti. Üyelik işlemlerinin ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda da 3. Olağanüstü Genel Kurul kararı alındığı ve 21 Mayıs’ta gerçekleştirileceği açıklandı. Tüm bu süreçleri AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Anahaber Gazetesi’ne değerlendirdi. 

“Cumhurbaşkanı erdoğan ile ak parti kaldığı yerden devam edecek”

Yaşanan gelişmelerin ardından AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven 3. Olağanüstü Genel Kurul’dan beklentilerini ve hayır kanadının iddia ettiği erken seçim ihtimalini değerlendirdi. Başkan Yurdunuseven; “Anayasa değişikliğini öngören halk oylaması 16 Nisan’da gerçekleştirildi ve halkımızın yüzde 51,5’i evet oyu kullanarak anayasa değişikliği için yetki verdi. Sandıktan çıkan kararın ardından anayasada öngörülen 18 maddeden 3’ü yürürlüğe girdi. Bu maddelerden 1 tanesi de Cumhurbaşkanı’nın partili olabilmesiydi. YSK tarafından da kesin sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti MKYK tarafından da kabul edilen kararla kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üyeliği tüm milletvekillerinin katılımı ile düzenlenen törenle kabul edildi. Kuruculuğunu üstlendiği, evladım dediği bizlerin de doğal lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Nerede Kalmıştık’ diyerek kaldığı yerden devam edeceği AK Parti üyeliği kabul edildi. Doğal liderimiz, Kurucu Genel Başkanımız olan Cumhurbaşkanımızın yuvasına dönmüş olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.

“21 Mayıs’ta doğal liderimizi yeniden genel başkanımız olarak göreceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yuvam dediği AK Parti’ye üyeliğinin kabulünün birinci aşama olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ikinci aşamanın ise 21 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini söyledi. Yurdunuseven; “21 Mayıs’ta inşallah 3. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılacak. Yapılacak olan genel kurulda da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı, doğal liderimiz ve genel başkanımız olarak inşallah tekrar göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Seçim takvimi 3 Kasım 2019”

16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylaması öncesi ve sonrasında ortaya atılan erken seçim olacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren AK parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “16 Nisan’da yapılan halk oylamasında sadece anayasada belirtilen 18 madde oylandı. Bilindiği üzere 1 Kasım 2015’te yapılan genel seçimde oluşan hükümet ve meclis 2019 yılına kadar görevlerine devam edecekler. Şu an için erken seçim olacağına dair bir şey yok ve söylemek de erken. Zaman içerisinde neler gelişir onunla ilgili olarak da bir şeyler söylemek mümkün değil. Ancak AK Parti’nin gündeminde şu anda erken seçim diye bir konu yok. Hükümetimiz görevine devam ediyor, milletvekilleri görevine devam ediyor. Normal prosedür gereği 3 Kasım 2019 tarihinde anayasa değişikliği ile birlikte gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekillerinin ayrı ayrı seçileceği iki sandıklı tek seçim yapılacak. Tekrar söylemek istiyorum erken seçim diye bir konu AK Parti’nin gündeminde yok” dedi.

“Abdullah Gül’ün Ak Parti’ye karşı bir oyun içerisinde olacağını zannetmiyorum”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanlığı için aday olacağı yönünde ortaya atılan iddiaları da değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “AK Parti’de bir anlayış vardır görev istenmez verilir. Cumhurbaşkanımız zamanında Sayın Abdullah Gül’e ‘Kardeşi’ diyerek görevi devretmişti şimdi ise biz Cumhurbaşkanımızı parti olarak aday gösterdik ve halkımızın büyük çoğunluğunun kararı ile kendisi Cumhurbaşkanı oldu. Zamanın ne göstereceğini önceden öngörmek mümkün değil ancak AK Parti’de böyle bir şeyin olacağı kanaatinde değilim. Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün de AK Parti’ye karşı bir oyun içerisinde olacağını zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.