TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü örgüt, önce Irak'ta Kandil ve çevresinde yuvalanmıştı, şimdi de Suriye'de sınırlarımızın tamamını kapatmayı hedefliyor. Bir grup siyasetçimiz ise maalesef bu örgütlere adlarıyla, sanlarıyla hak ettikleri şekilde terör örgütü bile diyemiyor." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, mücadelenin paradan, silahtan, sayıdan önce bir inanç, iman, yürek işi olduğunu bilen bir millet olarak gerekirse yedi düvelin üstesinden gelme mücadelesi verileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi asıl üzen nedir biliyor musunuz? İçimizdeki ihanet şebekeleri, bizi asıl yaralayan içimizdeki gafillerdir, kuklalardır. FETÖ'nün emniyet teşkilatımızda, adalet teşkilatımızda, ordumuzda, iş dünyamızda, sivil toplum kuruluşlarımızda bütün yapılan tahribata inanın bana yedi düvel bir araya gelse yapamazdı. Hamdolsun bu büyük ihanet çetesinin üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Geçen her gün bu hainlerin gerçek yüzü biraz daha ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın her ne kadar dış desteğe sahip olsa da ülkenin içinde büyüyüp, palazlanmış başka bir ihanet şebekesi olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölücü örgütün ülkemize ve milletimize zarar vermek, alçakça kan dökmek, insanlara hayatlarını zindan etmek dışında yaptığı başka hiçbir iş yoktur. Sadece kötülük etmek, sadece insanlara zulmetmek için kurulmuş bir örgüt, 34 yıldır yakamızı bırakmıyor. Bölücü örgüt, önce Irak'ta Kandil ve çevresinde yuvalanmıştı, şimdi de Suriye'de sınırlarımızın tamamını kapatmayı hedefliyor. Bir grup siyasetçimiz ise maalesef bu örgütlere adlarıyla, sanlarıyla hak ettikleri şekilde terör örgütü bile diyemiyor."

Bu konuda bir görüntü izlettireceğini belirten Erdoğan, "Bu terör sevicilerinin söylemleri bir ekrana gelirse isabetli olur." dedi.

Ardından, salonda sinevizyon üzerinden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekilleri Muharrem Erkek, Sezgin Tanrıkulu, Eren Erdem, Selin Sayek Böke ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun konuşmaları ve twitleri ile HDP kongresinden bazı görüntüler gösterildi.

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, görüntülerde kimlerin olduğunun ve neler söylediğinin tekrar hatırlatılması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bakıyorsunuz, Ana muhalefetin Genel Başkanı neler söylüyor, yardımcıları neler söylüyor, mensupları neler söylüyor? Zaten şu anda terör örgütünün uzantısı durumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor? 2014 yılında, şu anda Suriye'de askerimizi şehit eden, ülkemize her gün füzeyle, havanla saldıran YPG için 'terör örgütü değildir, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur' diyebilen bir anlayışla Türkiye karşı karşıyadır. Nerede bu? İçimizde. Türkiye'de. Şimdi de kendisine sorulduğunda bir sürü kem kümle cevap vermekte. Şöyle göğsünü gere gere ağız dolusu, 'Evet PKK da bir terör örgütüdür, YPG de bir terör örgütüdür, FETÖ de bir terör örgütüdür, DHKP-C de bir terör örgütüdür' diyememektedir Bay Kemal.

Kimi aldatıyorsun ya. Eğer senin yüreğin varsa, zerre kadar sende yürek varsa, ahlak noktasında siyasi ahlakın varsa açıkça dersin ki, 'Bunlar birer terör örgütüdür.' Utanmadan şahsımla ilgili bir de yalan söylüyor. 'Hiçbir zaman Nusra'ya terör örgütüdür diyemedi' diyor. Yahu kaç kez televizyonda bunlar yayınlandı. Al bir daha söyleyeyim: Evet Nusra bir terör örgütüdür, El Kaide bir terör örgütüdür. Açık açık bunları biz defalarca söyledik. Ama senin kulağın var duymazsın, senin gözün var görmezsin, dilin, ağzın var ama sen hakikatı söyleyemezsin. Diğerlerinden hiçbir farkın yok. Çünkü sadece kendisinin değil, partisindeki pek çok kişinin aksi yönde beyanları, aksi yönde duruşları var."

(Sürecek)

Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı