AK Parti İl Başkanlığının haftalık düzenlenen basın toplantısı yapıldı. Parti binasında düzenlenen toplantıya İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş katıldı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Güneydoğu’da şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diledi.

Başkan Yurdunuseven, Türkiye’nin güneyinde ciddi bir savaş tehdidinin olduğunu belirterek, basın toplantısında şunları kaydetti:

“Türkiye kendi güvenliğini sağlamak adına İdlib’e ve Sincar Bölgesine bir sınır ötesi hareket düzenliyor. Bu operasyonda görev yapan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan yardım diliyoruz. Kendileri inşallah burunları kanamadan bu harekatı tamamlarlar. Yine Kerkük’te yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Peşmergeler Kerkük’ü terk etti.”

Cumhurbaşkanımızı artık dünya tanıyor

Yurdunuseven, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Amerikan vizesi ile ilgili olarak Avrupa ülkelerinde bir takım temasları var. Sayın Cumhurbaşkanımız son olarak Sırbistan'a gittiğinde çok büyük bir sevgi gösterisi ile karşılandı. Burada Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Tükiye'de 19 bin kilometre duble yol yapılması konusundaki hayranlığını dile getirdi. Böyle bir Cumhurbaşkanına sahip olduğu için mutlu olmalısınız şeklinde beyanları var. Bizde diyoruz ki Cumhurbaşkanımız artık dünyada tanınıyor, tüm dünyada güçlü bir lider elhamdülillah bizde sayın Cumhurbaşkanımıza Afyonkarahisar'dan ve tüm Türkiye'den çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Arkasında dimdik durduğumuzu söylüyoruz. İnşallah Allah ona hayırlı uzun ömürler versin çünkü Türkiye'nin yapacak çok daha işleri var."

“Hafta sonu 4 kongre yapacağız”

Bolvadin Sempozyumu hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Yurdunuseven, Kadim Kent Bolvadin hakkında 140 civarında bildiri yayınlandığını kaydetti.

Başkan Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatlarındaki ilçe kongreleri hakkında da şunları aktardı:
“Geçtiğimiz hafta Bolvadin ilçe kongremizi tamamladık. Ömer Dayı ve ekibi yeni yeni yönetimle yollarına devam edecekler. Bu hafta sonu da Cumartesi günü Sandıklı, Dazkırı ilçe kongremizi yapacağız. Pazar günü de Bayat ile Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongremizi yapacağız. “

Başkan Yurdunuseven, Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün öğrencileri sevindirdiğini ve bursların 470 TL’ye çıktığını vurguladı.

“Esnafların kredi oranı 200 bin TL’ye çıktı”

AK Parti hükümetlerinin Esnaflara yönelik yatırımları hakkında açıklamada bulunan Başkan Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnaflarımıza çok ciddi manada hükümetimiz destekler sunuyor. Bunlardan en önemlisi de vergi indirimidir. Sigortasını ve diğer primlerini zamanında ödeyen esnaflarımıza vergi indirimi veriliyor. 2018 yılında da inşallah vergi dilimlerinde indirimler başlayacak. Yine Başbakanımız esnaflara müjde verdi. Esnaf ve Kredi Kooperatiflerinden en fazla 5 bin TL kredi veriliyordu. Buda çok büyük masraflarla alınıyordu. Şimdi bu rakam 200 bin TL’ye çıkarıldı. Esnaflarımıza bu kredi rahat bir şekilde verilecek. Yine esnafımız bulunduğu dükkanı almak isterse, o dükkanı da devlet desteğiyle 500 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlayacak.”

Başkan Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbıstan ziyaretinde Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün de katılmasının Afyonkarahisar adına gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Gazetecilerin sorularıyla devam eden kısımda Başkan Yurdunuseven, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde Heyet Raporlarında ve Emar çekimlerinde ayları bulan zaman süresi hakkında hastane yönetiminden bilgi alacağını deklare etti.