ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "780 bin kilometre kareyi ilmek ilmek dokuyoruz, dokuyacağız. Burayı bölmek, parçalamak isteyenlere mezar ederiz her yeri mezar. Çukurlar açtılar mı açtılar, gereğini yaptık mı yaptık, daha da yapacağız." dedi.

Erdoğan, partisinin Ankara 6. Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na gelişinde salon dışında bekleyen partililere seslendi.

Alandakilere, "Bugün sizi çok farklı görüyorum" diyen Erdoğan, partililerin coşkusunun, heyecanının Ankara'yı çok farklı yerlere taşıyacağına inandığını belirtti.

Geçen yıl 16 Nisan'da yapılan referandumda Ankara'da ortalamanın altında bir sonuç çıktığını anımsatan Erdoğan, "Şimdi Mart 2019'da, Kasım 2019'da inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? Bunun için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Birilerinin hesaplarını bozmaya var mıyız? Selçuklu'nun iftihar merkezi Ankara'ya bu yakışır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Afyonkarahisar ve Eskişehir'de bulunduğuna değinerek, "Bugün de 6. Olağan Kongremizle çok daha güçlenerek, çok daha heyecanlı, diri bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz." dedi.

"Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan" şeklindeki Rabia'yı dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"780 bin kilometrekareyle tek vatan. Unutmayın. Biz 780 bin kilometrekareye 18 milyon kilometrekareden geldik. Neydik, ne olduk. Şimdi 780 bin kilometrekareyi ilmek ilmek dokuyoruz, dokuyacağız. Burayı bölmek, parçalamak isteyenlere mezar ederiz her yeri mezar. Çukurlar açtılar mı açtılar, gereğini yaptık mı yaptık, daha da yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok, tek devlet. Onun için yok paralel devletmiş, şu devletmiş, bu devletmiş böyle bir şeyi tanımıyoruz. Onun için ne yapacağız bu devleti çok daha güçlü hale getireceğiz. İşte bak, sene 2002, sene 2018, nereden nereye geldik. Daha da güçlü olacağız buna hazır mıyız? Öyleyse bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk."

- Başbakan Yıldırım'ın konuşması

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da Ankara Spor Salonu'nun dışında bekleyen partililere hitabında, AK Parti'nin, siyasette birliğin, beraberliğin kardeşliğin adı olduğunu belirterek, "AK Parti kalkınmanın adıdır, AK Parti denince hastaneler, tüneller, havaalanları, hizmet akla gelir, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' akla gelir." dedi.

Terörle mücadelenin amansız şekilde devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Bugün aslanlarımız, kahramanlarımız, Mehmetlerimiz, Afrin'de destan yazıyor. Yurt içinde, yurt dışında terörü tamamen bitirinceye kadar bu operasyon devam edecek, kim ne derse desin hiçbir terörist, bir terörist dahi kalmayacak." ifadesini kullandı.

Yıldırım, sloganlar üzerine, "Merak etmeyin, eğer gitmek gerekiyorsa hep beraber gideriz. Ancak Mehmedimiz, kahramanlarımız şimdi orada ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bize düşen onlara dua etmektir, onlara destek olmaktır. Allah yar ve yardımcıları olsun." diye konuştu.

Bu milletin çok imtihandan geçtiğine işaret eden Yıldırım, "Çanakkale'de gördük biz bunları, İstiklal Savaşı'nda gördük, 15 Temmuz hain darbesinde bunları gördük ama millet indi meydana, alçaklara dersini verdi, bayrağı indirmedi ezanları dindirmedi." değerlendirmesinde bulundu.

- Güvenlik önlemleri

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı kongrenin güvenliği için tüm birimlerden yaklaşık 4 bin polis görev yapıyor. Güvenlik önlemlerine, atlı polisler ve havadan polis helikopteri de destek veriyor.

Kongrenin yapılacağı salonun etrafındaki yollar bariyerle kapatılırken, vatandaşlar, kontrol noktalarında görev yapan polis ekiplerice x-ray cihazları ve dedektörlerle aranarak alana alındı.

Salon çevresinde bulunan yüksek binalara Özel Harekat polisleri konuşlandırıldı. Vatandaşlar, kongrenin yapılacağı salona alınmadan önce de uzman ekipler ve köpekler tarafından kontrolden geçirildi.


Ak Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi