Tüm gün süren açlık ve sıvı tüketiminin azlığı, oruçluyken ağızın kokmasına neden oluyor. İşte bu soruna çözüm aktarlardan geldi.

Ramazan ayının temel problemi olan ağız kokusunu önleyen bitki kakule, Ramazan’ın gözdesi konumunda. Uzun çarşı esnafından Aktar Salim Çamuroğlu, Ramazan ayının gözdesi kakule bitkisinin faydalarını anlattı.  Çamuroğlu, “Ramazan ayında herkesin yaşadığı üç temel problem vardır; ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik. Bu üç problemin üçüne birden çözüm olabilecek altın niteliğinde Ramazan’ın gözdesi olan bir bitki var; kakule. Hem çayı tüketilebiliyor, hem de çiğnenerek tüketilebiliyor. Kahvenin içine karıştırıldığında halsizliği önlüyor. Eğer ağız kokusundan korunmak istiyorsanız iftarda çayını demleyebilir, sahurda çiğneyebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca dozunda ve düzenli tüketildiği takdirde de sindirim problemlerini önleyebilirsiniz.” Kakule bitkisini kilosunun 150 liradan satıldığını ifade eden Çamuroğlu, vatandaşların gramla kakule aldıklarını ifade etti.

Sahurda bir bardak soğuk süt

Sahurda bir bardak soğuk sütünde ağız kokusuna iyi geleceğini ifade eden Çamuroğlu; “Bunun yanında ağız kokusunu engellemek için bitkilerden de yararlanılabilir. Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil çay, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna iyi gelir. Kimi çiğ şekilde çiğnendiğinde, kimisi de çay şeklinde demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer. Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de kokuyu azaltır" dedi.