Tüm Afyonkarahisarlıları selamlayarak başladığı konuşmasında Erdoğan, kuruluşundan bugüne AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarında görev yapanlara teşekkür ederken, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, kongreyle görevini devredeceklere teşekkür etti, görevi devralacaklara da başarı dileğinde bulundu. Afyonkarahisarlılara, 16 Nisan halk oylamasındaki yüzde 65 "evet" oranı sebebiyle şükranlarını sunan Erdoğan, halk oylaması öncesinde 15 Mart'ta geldiğinde Afyonkarahisarlıların verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti.

"AFYONKARAHİSAR BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI"

Afyonkarahisar'ın yola çıktıklarından beri kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Erdoğan, 16 Nisan'da Afyonkarahisar'ın bir kez daha kendisine yakışanı yaptığını dile getirdi.  AK Parti'nin temellerini, 14 Ağustos 2001'de Afyonkarahisar'da attıklarını ve İmaret Camisi'nde cuma namazı çıkışında Afyonkarahisarlıların kendisini "Başbakan Erdoğan" sloganlarıyla karşıladıklarını anımsatan Erdoğan, "Biz de sizin teveccühünüzle seçimlerden birinci parti olarak çıktık. Önce başbakan ardından cumhurbaşkanı olarak ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bunun için Afyonkarahisar'ın gönlümüzde ayrı bir yeri var." dedi. Erdoğan, Afyonkarahisar yöresine ait türkünün, "Karahisar kalesi yıkılır gelir, zülüfler gerdana dökülür gelir, bir yiğit de sevdiceğin alamazsa yaşları gözünden dökülür gelir. Yayladan gel allı gelin, yayladan, kesme umudunu kadir Mevla'dan, ver elini karlı dağlar aşalım, bayramlaşalım" şeklindeki sözlerini aktardı.

 “BUGÜN AFYON BÜYÜKŞEHİR OLMA SINIRINA GELMİŞTİR”

Türkiye büyürken ve gelişirken, Afyonkarahisar'ın da bundan nasibine düşeni aldığını söyleyen Erdoğan, "Bugün Afyon büyükşehir olma sınırına gelmiştir. Eğer doğumlar biraz artarsa 2019'da büyükşehir olabilir ama taşımayla olmaz bu iş, taşıma suyla değirmen dönmez. En geç bir sonraki seçimde inşallah Afyonkarahisar büyükşehir statüsüyle ben inanıyorum ki yoluna devam edecek." diye konuştu.

“SON 15 YILDA 18 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Erdoğan, şehrin bugünlere gelmesinde son 15 yılda yapılan 18 milyar liralık yatırımın çok önemli bir payının bulunduğunu söyledi. Erdoğan, eğitimde 2 bin 319 yeni derslik yaptıklarını, üniversiteyi büyüterek 11 bine yakın yatak kapasiteli yeni yurtlar inşa ederek, geleceği emanet edecekleri evlatlara Afyonkarahisar'da hizmet ettiklerini, şehirde ayrıca 15 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum yaptıklarını anlattı. İnşası süren spor merkezini de birkaç aya kadar tamamlayacaklarını bildiren Erdoğan, "Aslında bu kongreyi bugün burada yapmayacaktık. İnşallah bir, iki ayda yeni kapalı spor salonumuz bitiyor. Bu artık burada da son toplantımız." ifadesini kullandı. Erdoğan, sağlıkta ise aralarında biri 400, biri 100 yataklı devlet hastaneleriyle 300 yataklı kadın, doğum ve çocuk hastanesinin de bulunduğu toplam 40 tesisi şehre kazandırdıklarının altını çizdi. Şehirdeki hastanelerin yatak kapasitelerini neredeyse iki katına çıkardıklarını kaydeden Erdoğan, 8 bin 328 konut projesiyle Afyon'un çehresini değiştirdiklerini dile getirdi.

"AFYON-ANKARA HATTINI EYLÜL 2019'DA HİZMETE AÇMANIN GAYRETİNDEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda 5,5 milyar liralık yatırımla şehri gerçek anlamda "yolların kavşağı" haline getirdiklerini söyledi. Bölünmüş yol uzunluğunu 54 kilometreden 545 kilometreye çıkartarak, yolculukların güvenli ve konforlu şekilde sürdürülmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Halen 5 ayrı bölünmüş yol projesinin inşası da sürüyor. Demiryolu ulaşımının Afyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Bunun için şehirdeki tüm demiryollarını yeniledik. Gar binasını restore ettik, hızlı tren hattının inşası etap etap sürüyor. Afyon'u, bir taraftan İzmir'e diğer taraftan Ankara'ya ve oradan Türkiye'nin her yerine bağlayacak hızlı tren hattıyla şehrin ulaşımında yepyeni bir dönem açılacağına inanıyorum. Hızlı bir yürüyüş var ve çok ciddi bir kalkınma sürecini Afyonkarahisar’ımızda yaşıyoruz. Afyon-Ankara hattını Eylül 2019'da, Afyon-İzmir hattını ise bir sonraki yıl hizmete açmanın gayreti içerisindeyiz."

“SULAMA BAKIMINDAN AFYON ÇAĞ ATLADI”

Erdoğan, inşası süren 12 baraj, 5 gölet ve 18 sulama projesi tamamlandığında hem içme suyu hem de sulama bakımından Afyon'un bir kez daha çağ atlayacağına işaret ederek, "Afyon'un içinden geçen Akarçay, yılların ihmali ve yanlışları sebebiyle sizin deyiminizle neydi, 'kokarca', bu hale gelmişti. Şimdi burası çevresinde mesire yerleri, gezinti alanları, tekne turlarıyla bambaşka bir görüntüye kavuştu." diye konuştu. 

"KİTABINIZDA YORULMAK DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019'daki mahalli seçimlere işaret ederek, Afyonkarahisar'dan çok büyük bir destek beklediklerini, sadece şehirden değil diğer illerden, yurt dışından da ses gelsin istediklerini aktardı. Salondaki AK Parti ana kademenin, ayağa kalkmasını isteyen Erdoğan, "2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hiç durmayacağız, çok çalışacağız ve koşacağız. Kitabınızda 'yorulmak' diye bir şey olmayacak." ifadesini kullandı. Erdoğan, kadın kollarına da seslenerek, "2019'a kadar ayak basmadık, çalmadık kapı bırakmamaya hazır mıyız?" sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki gençlere ise "Kocatepe'ye çıkıyor muyuz? 2019'a kadar almadık gönül bırakmamaya var mıyız? Üniversitelerde, liselerde genç kardeşlerimizi kucaklamaya, onların gönüllerini gönüllerimizle birleştirmeye var mıyız?" şeklinde seslendi.