Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretim yeri için Ege Bölgesindeki iller başta olmak üzere her bölgeden çağrılar gelmeye devam ediyor. Anahaber Gazetesi olarak dün Afyonkarahisarlı vatandaşlara; Yerli Otomobil Fabrikası Afyon’a kurulsun mu? diye sorduk.

Kime uzattıysak mikrofonu şu cevabı aldık: ‘Afyonkarahisar’da sanayileşmenin gelişmesi için yerli otomobil fabrikası ilk adım olsun.’ Yerli otomobil fabrikası Afyonkarahisar’a kurulursa eğer yeni iş sahalarının açılacağını ve ekonominin daha iyi olacağına dikkat çeken vatandaşlar siyasilere ve yetkililere şöyle seslendi: ‘Afyonkarahisar için ele verin Yerli otomobil fabrikasının kurulması için ne gerekiyorsa yapın.”

a2-256.jpg

“Tüm milletvekillerini göreve davet ediyorum”

Yerli otomobil fabrikasının Afyonkarahisar’a kurulması için siyasiler ne gerekiyorsa yapması gerektiğini ifa eden Emekli Öğretmen Mustafa Şevik: “Yerli otomobilin yapılması Türkiye’miz için çok iyi olacağını düşünüyorum. Hele bu fabrikanın Afyonkarahisar’a kurulması kentte yeni bir ivme katacak diye düşünüyorum. Afyonkarahisar’ın ekonomisi canlanır ticaret hareketlenir. Afyonkarahisar zaten kavşak nokta bütün iller buradan geçiyor o yüzde Afyon’a kurulması herkes için avantaj olabilir. Bütün siyasi partiler el birliği verip Afyonkarahisar’a bu fabrikanın kurulması için çalışmalı. Bu konuda bütün milletvekillerimizi göreve davet ediyorum” dedi. 

a3-033.jpg

“İlimiz için büyük fırsat”

Yerli otomobil fabrikasının Afyonkarahisar’a kurulmasını istediğini kaydeden Mustafa Keskin, eğer fabrika kurulursa işsiz gençlere yeni iş sahalarının açılacağına dikkat çekti. Keskin şöyle devam etti: “Hem vatandaşımız hem de esnafımız bu fabrikadan faydalanır. Çok güzel olur. Ben buradan yetkililere şunu söylemek istiyorum. Afyon’un için bu durum büyük bir fırsat bunu değerlendirsinler.” 

a4-013.jpg

“Yerli otomobil çıkınca satın hemen alırım”

Yine Afyonkarahisarlı Davut Hezer, içten bir şekilde fabrikanın Afyonkarahisar’a kurulmasını istediğini kaydederek şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’a olumlu etkileri olur. Fabrikanın çalışana faydası olur. Aynı zaman da otomobili görerek alırız. Yabancılara para vereceğimize kendi yerli otomobilimizi alırız. Bizim tercihimiz her zaman yerli otomobilden yana olur. Siyasiler bir araya gelip Fabrikayı Afyon’a kurmak isteyen iş adamlarına destek olsun. Yerli otomobil üretilsin hemen satın alacağım. Çünkü her şeyin yerlisi güzeldir.”  

a5-002.jpg

“Afyon’un fabrikaya ihtiyacı olur”

Muzafer Candan’da yerli otomobilin Afyonkarahisar’da üretilmesinin şehir için çok faydalı olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Fabrika kurulursa işsizlik biraz azalır. Ekonomiye katkısı olur. Afyonkarahisar’ın böyle bir fabrikaya ihtiyacı var. Yerli otomobil üretildiğinde imkânım olursa alacağım”

“Paramız dışarıya gitmesin”

Yerli olsun diye 1995 model şahin marka araca binen Yüksel Boztaş: “Yabancı marka tercih etmiyorum paramız içeride kalsın. Fabrikanın Afyonkarahisar’da kurulmasını sonuna kadar destekleriz. Afyonkarahisar’ın en büyük sıkıntısı sanayileşememesi. Binlerce üretim alanı var ama Afyon’da sadece mermer var. Örneğin çay kaşığı çok basit bir metal olmasına rağmen üretilemiyor. Ona benzer bir sürü şey var. Fabrika Afyon’a kurulsun halk mutlaka zenginler.” dedi.  Yerli otomobilin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Ahmet Şapcı; “Afyon’a her şeyin daha iyi olmasını isterim. Siyasilerimizin imkanı var bu fırsatı değerlendirsinler fabrikayı Afyon’a kurdursunlar.” Sami Yılmaz’da istihdamın artması için fabrikanın Afyon’a kurulmasının faydalı olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Çalışanlara faydası olur. Ekonomiye katkısı olur. Böyle yatırımların olması güzel olur.”