MHP’nin haftalık basın toplantısına MHP MYK üyesi ve Milletvekili Mehmet Taytak katıldı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, ilçe başkanı Fahri Fevzi kartal, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili de eşlik etti. 2018 yılını değerlendiren MHP Milletvekili Mehmet Taytak, 2018 yılının en büyük siyasi hadisenin 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olduğunu kaydetti. Cumhur ittifakının 24 Haziran seçimlerinden zaferle çıktığını belirten Taytak, “24 Haziran seçimleri 16 Nisan referandumu ile yasalaşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kökleşmesi ve yerleşmesi açısından tarihi bir önem arz etmekteydi.  Bu seçimlerde Türk Milleti ve Afyonkarahisar halkı üzerine düşeni fazlası ile yerine getirdi ve milli beka sorunumuzun ortadan kaldırılması için TBMM’de Cumhur İttifakını görevlendirdi. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra milli ve manevi meselelerde, iç ve dış politikalarda ortak paydalarda buluştuğumuz Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte oluşturduğumuz Cumhur İttifakı 24 Haziran 2018 seçimlerinden zaferle çıkmıştır” diye konuştu.

 

2019 MHP’NİN ZAFER YILI OLACAKTIR

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere tüm belediyeler MHP’nin üretken belediyeciliğiyle tanışacağını vurgulayan Taytak,  “Afyonkarahisar’ımızın burçlarına 31 Mart 2019 akşamı 3 hilalli bayrağımızı dikmek Cenab-ı Allah’tan en büyük gayemizdir. Her kapıyı çalacağına, her gönle gireceğine inandığımız belediye başkan adaylarımızla 2019 yılının gerek Afyonumuz gerekse tüm ülkemizde Milliyetçi Hareket Partisi’nin zafer yılı olacağına inancımız tamdır” dedi.

 

“PROJELERİMİZİN ARKASINDA MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET TAYTAK VAR”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’da vizyon projeleri arasında yer alan ‘Ataköy – Fatih bölgesine hastane kazandıracağız’ projesiyle ilgili muhalefet tarafından yapılan eleştirilere de cevap verdi. Açıklanan projelerin arkasında Milletvekili Mehmet Taytak’ın olduğunu söyleyen Çetinkaya, “2014 yılında da adaylığımız sürecinde birçok proje açıkladık. Ne zamanki biz proje açıkladığımızda birileri eleştirmeye başladı, biz doğru yolda olduğumuzu anladık. Şuanda Türkiye’de 18 tane belediyenin hastanesi var. Bizim sağlık bakanı ile görüşmeye ihtiyacımız yok. Çünkü biz projeleri yaparken her zaman sırtımızı dayadığımız Ankara’daki elimiz gözümüz ve kulağımız olan sayın milletvekilimiz, MYK Üyemiz, kırk yıllık dava büyüğümüz, 30 yıllık liderimizin yol arkadaşı Mehmet Taytak bey var. Mehmet Taytak beyin girişimde bulunup bir hizmeti yapamayacağımızı mı düşünüyorlar. Bugüne kadar olmaz dedikleri niceleri olmuştur. Ama özellikle sağlık sektöründe özellikle Afyonkarahisar’da bir bölgede hastanelerimiz yığılmışken şehrimizin diğer tarafında hiçbir hastane yok iken bu bölgede yaşanan acil vakalarda bir an önce hastanın tedavi edilmesi için önem arz etmektedir” dedi. 

 

“BÖLGE HASTANESİ ACİLEN YAPILMALI”

Bölge hastane projesiyle ilgili konuşan Milletvekili Taytak, “bölge hastanesi ile ilgili MHP’nin projesi var. Türkiye genelinde bazı yerlerde acil durumlarda kullanılmak üzere bölge hastaneleri mevcuttur. Bu çok önemli ve acil bir projedir. Bir an önce de bunun yapılması gerekiyor. Biz bunu anlatırız ve iktidardan isteriz. Eğer olmazsa Fatih Çetinkaya bunu belediye olarak yapar. Verdiğimiz sözlerim şimdiye kadar arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bunlar yapılamayacak bir şey değil.

 

 “TÜRKİYE BU DÖNEM MHP’NİN İKTİDARIYLA KARŞILAŞACAK”

Uluslararası bir kuruluş tarafından Türkiye genelinde yapılan anketi de basın mensuplarıyla paylaşan Milletvekili Taytak, “Yapılan ankette ise Cumhur İttifakı’nı yüzde 54,8 çıktı.  MHP ise bu ankette yüzde 27 olarak belirlediler. İnşallah Türkiye bu dönemde yerelde Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı ile karşılaşacak” dedi.