Afyonkarahisar Belediyesi ve bir tekstil firması tarafından, sıcak tutması için Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere 3 binin üzerinde termal içlik gönderildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kahraman Mehmetçiklerinin Özgür Suriye Ordusu ile yaklaşık 10 gündür Afrin’de terör örgütleriyle mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye’nin her yerinden, Afrin operasyonuna maddi ve manevi destek verildiğini belirten Çoban, gönüllülerin askerlik şubelerine giderek başvuru yaptıklarını anımsattı.

Çoban, Afyonkarahisar'daki bir tekstil firmasının yöneticilerinin Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için kendileri ile irtibata geçtiğini aktararak şunları kaydetti:

"Firmamız, soğuktan koruyan bin 500 termal içliği, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlerimize göndermek istediğini bize iletti. Biz de belediye olarak bin 500 termal içliği firmamızdan satın alarak üzerine ilave ettik. Toplam 3 binin üzerinde termal içliği Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığına teslim edeceğiz. Bu termal içlikler Afrin bölgesine gidecek."

Türk halkının gönlünün ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gördüklerini vurgulayan Çoban, “Bütün vatandaşlarımız ellerinden geldiği ölçüde Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmaya çalışıyor. Hükümetimiz bu noktada bir kampanya başlatırsa, Afyonkarahisar Belediyesi ve şahıslar olarak, maddi manevi bütün katkıyı vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.