Geçen hafta içi hava sıcaklığının eksi değerlere düştüğü kentte gündüz de yağmurlu ve soğuk hava Afyonkarahisarlılara zor anlar yaşatmıştı. Hafta sonu yağmurlu ve soğuk hava yerini yazdan kalma bir güne bıraktı. Mart ayında güneşli bir hafta sonu yaşayan Afyonkarahisarlılar, kentin güzide mekânı Akarçay Renkreasyon alanında ailelerle birlikte akın ederek, güzel havanın tadını doyasıya çıkardı.

Akarçay’da köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıkan Ali Durgun, Anahaber gazetesine yaptığı açıklamada Afyonkarahisar’da son aylarda kış olduğu için günlerin genel itibariyle soğuk geçtiğini belirtti. 
‘Mart ayında olmamıza rağmen bugün hava çok güzel’ diyen Durgun, şöyle konuştu:
“Kış olduğu için köpeğimi gezdiremiyordum. Ama bu hafta sonu hava gerçekten harika. Mart ayında Afyonkarahisar’da bu şekilde güneşli bir hava olacak deselerdi inanmazdım. Akarçay, bugün muhteşem gerçekten. Sanki şehir buraya akın etti.”

“Montu çıkardım, Yanıyorum”

Samet Özer de Afyonkarahisar’ın bu yıl çok sert bir kış geçirdiğini belirterek, “Şans eseri güzel bir gün bulduk. Bizde arkadaşlarımızla Akarçay’a gelelim dedik. Hava gerçekten çok sıcak. Montu da çıkardım sadece kazakla duruyorum. Yanıyorum yani. İnşallah artık Afyon’da bu şekilde havalar devam eder. Mart ayında bu şekilde gezeceğime hiç inanmazdım.” diye konuştu.

Hafta sonu hava sıcaklığının 15-17 derece olduğu Afyonkarahisar’da bu hafta da aynı derecelerde seyredeceği öğrenildi.