Şimdiden Büyülüyor!

Çalışmaların her geçen gün daha fazla hız kazanmasıyla birlikte, Afyonkarahisar’a yapılan devlet odaklı milyonlarca lira değerindeki yatırımlardan nasibini alarak yeni yüzüne kavuşmaya başlayan spor tesisleri, Avrupa standartlarına uygun bir yapı haline gelecek. Sporseverlerin çok uzun süredir beklediği çalışmalar, yeni tribünlerin destek direklerinin de takılmasıyla birlikte net bir şekilde kendini göstermeye başladı

Yaşanan birçok aksilik yüzünden bir türlü toparlanıp yeniden şehrin hizmetine açılamayan spor tesisleri, hizmete açılmayı bekliyor..  İlimiz vatandaşların ve salondaki temsilcimiz Afyon Belediyespor taraftarının uzun süredir bitmesini beklediği Kapalı Spor salonunda, gözle görünür bir şekilde yeni halini göstermeye başladı.

Afyonkarahisar’da birçok sporcuyu ilgilendiren Kapalı spor salonu çalışmaları hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar; "Çok uzun süredir bugünleri bekliyorduk. Ha yapıldı ha yapılacak derken yıllar geçti. Spor tesislerinde bir hareketlilik yoktu fakat son dönemde bu durum tersine döndü.

Yaşanan aksilikler ve aksaklıklar geride kalmışa benziyor. İnşallah yine aynı sıkıntılar yaşanmaz ve Afyon halkı yeni ve görkemli spor salonuna kavuşur" şeklinde ifade ettiler.

"Herkese faydası olacak"

Bazı vatandaşlar ise bir şehri tanıtan en önemli yapılardan birinin de stadyum olduğuna değinerek; "Bir şehrin en önemli mimari yapılarından biriside Kapalı Spor Salonudur. Şehrin tanıtmak, şehri anlamak ve şehri güzelleştirmek adına yapılabilecek en büyük yapılardan birisidir. Afyonkarahisar’ın gelişmekte ve büyümekte olan bir şehir olduğunu düşünürsek böyle bir atılım çok uzun süre önce yapılmalıydı diye düşünüyorum. Atatürk Kapalı spor salonu, çok uzun süre önce yenilenmeli ve daha görkemli, daha gösterişli ve daha elverişli bir hale getirilmeliydi fakat belli başlı sebeplerden dolayı olmadı. Şimdi yeni salonun yapılıyor olması da ilimiz için çok büyük bir artı olacaktır" diye belirttiler.

"Takımımız için büyük avantaj olacak"

Salon temsilcimiz Afyon Belediyespor'un, kapalı spor salonunun tamamlanmasıyla birlikte daha da güçlü olacağını vurgu yapan vatandaşlar; "Afyon Belediyesporumuz şuanda  bu sezon hedefine ulaşamadı. Bununla birlikte Belediye bir takımın profesyonel bir salonun  en başından beri ihtiyacı var. Ligdeki emsallerine baktığınızda Kapalı Spor salonu  anlamında rakiplerinden çok geride. Bu durum her anlamda bir takımın negatif olarak etkilenmesine neden oluyor. Kapalı spor salonunun yenileniyor olması, diğer spor branşlarına nazaran en çok  ilimiz spor'u ilgilendiriyor. İnşallah en kısa sürede tamamlanır izleme şansını buluruz.

"Her dalda yükselişimiz sürüyor"

Bazı vatandaşlar ise tribünlerin altına yapılacak olan antrenman alanlarının diğer spor branşlarını yakından ilgilendirdiğine dikkat çekerek; "Amatör sporcuların ve diğer spor branşlarında profesyonel anlamda mücadele eden sporcuların antrenman alanları çok kısıtlıydı. Spor tesislerindeki çalışmaların son bulmasıyla birlikte bu sıkıntılarda ortadan kalktı.

Artık diğer branşlarda mücadele eden sporcular da daha rahat antrenman yapabilecekler. Son dönemlerde amatör sporlarda bu kadar eksikliğe rağmen elde edilen başarıların, yeni çalışmalarla birlikte daha fazla artacağı gün gibi ortada. Afyonkarahisarda spora bu kadar değer veren insan varken, Avrupa standartlarına uygun çalışma alanları, daha rahat ve profesyonel ortamlarda çalışma imkanı, sporcularımızın kalitelerine kalite kattı" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.


Kumartaş süper ligde

Süper lige çıkma maçlarının son ayağında Karşıyakaspor ile ikinci kez karşılaşarak rakibini2-1 yenen Kumartaşspor, adını Afyonkarahisar Süper amatör lige yazdıran ikinci takım oldu.

Play-Off maçlarında rakiplerini geride bırakarak Süper Amatör Lige terfi etme hakkını kazanan ekip Kayıhan Belediyespor oldu. Maçtan Kayıhan 2-1 üstün ayrılırken maçı kaybeden Kumartaşspor ise

Karşıyakaspor’la tekrar bir maç oynayacak ve ikinci takım belli olacaktı. Bu iki takım Pazar günü Yenişehir spor kompleksi yan sahada karşı karşıya geldi.

1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nda mücadele eden 4 takımdan Kumartaşspor son oynadığı maçta Karşıyakaspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti. Kumartaşspor aldığı bu galibiyetle bir üst lig olan Süper Amatör Lige terfi etme hakkını kazandı.

Kumartaş kupayı kaldırdı

Ayrıca Karşıyakaspor’u 2-1’lik skorla mağlup eden Kumartaşspor bir üst lig olan Süper Amatör Lige terfi etme hakkı kazandı. Maçın ardından yapılan kupa töreninde Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı yaptığı konuşmanın ardından kupayı Kumartaşspor kaptanına teslim etti. Büyük bir taraftar topluluğu ile birlikte Kumartaşspor Başkanı da elde ettikleri başarı kupasını kaldırarak verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını gösterdi.


“Hedefimiz Şampiyonluklar Kazanmak”

Afyonkarahisar Satranç il temsilcisi Alptuğ Akyıldız, hedeflerinin 2 – 3 yıl periyotta satranç kategorisinde şampiyonluklar kazanmak olduğunu söyledi...

Zeka, dikkat ve bilgiye dayalı bir oyun olan Satranç sporuna ilimizde son yıllarda ilgi arttı. Satranç kulüpleri ilimizde son yıllarda mantar gibi çoğalırken, kurslarla da satrancın ilimizde yaygınlaşması sağlanıyor. Küçük bedenlere satranç sevdiriliyor.Afyonkarahisar  Satranç il temsilciliği de  satrancı ilimize yaymaya çalışan kulüplerden birisi.

Afyonkarahisar Satranç il temsilcisi Alptuğ Akyıldız, “Merkezimizde 56 öğrenci var. Öğrencilerimizin yaşları 4 ile 8 arasında değişmekte. Hocalarımızla öğrencilerimize satrancın tüm kurallarını en ince ayrıntısına öğretmek tek düşüncemiz. hocalarımız ana sınıflar düzeyinde satranç dersleri verdi. 1 sene sonra ise öğrencilerin 1.sınıfa geçmesi ve öğrendiklerini unutması sonucu velilerin isteklerini dikkate alarak kulüp kurmaya karar verdik. Afyonkarahisar Satranç Merkezi yaz aylarında kuruldu. Birçok  turnuvaya katıldık. Bazı öğrencilerimiz ise il bazında turnuvalarda mücadele ettiler” dedi.

 “Satranç her şeyi öğretiyor”

Afyonkarahisar Satranç il temsilcisi Alptuğ Akyıldız “Satranç bazında ilimizde bir çok kulüp var. Satranç hızlı düşünme, disiplin, doğru karar verme, centilmenlik, kazanma ve kaybetme duygusunu öğrenme, kaybedince daha çok şey kazandığını öğreten bir spor dalı” dedi.

 “Hedefimiz 2 – yıl içinde şampiyonluklar”

 Akyıldız, ”Biz yolun başındayız. 2 veya 3 yıl içerisinde il bazında ve ülke genelinde yapılacak olan turnuvalarda şampiyonluklar kazanmak istiyoruz. Federasyondan herhangi bir destek almadık. Müracaat ettik” dedi.. Akyıldız ayrıca, “Velilerde sonsuz teşekkür ederim. Hepsi istekli ve bilinçli insanlar. Kursumuzda 24 erkek ve 32 kız sporcu var. “ dedi.


“Afyon futbolu baltalanıyor'

Spor otoriteleri Afyon futbolunun ileriye gidememesinin sebebini gençlere yeteri kadar  hak tanınmayıp önem verilmesinden kaynaklandığı dile getirdiler.

Spor otoriteleri, "Afyon futbolunun ileriye gidememesinin sebebinin gençlere yeteri kadar hak tanınmayıp önem verilmesinden kaynakladığını söyledi. Yıllardır Afyon takımına ve Afyon sporuna hizmet veriyoruz, ancak buradaki bu ildeki uygulama gibi bir uygulama ve futbol anlayışı Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir yerde yok" dedi. Burada altyapı yok altyapıdan gelen ve ilçelerden gelen gençlere hiçbir fırsat sunulmuyor varsa da yaksa da il dışından büyük maliyetlerle alınan oyunculara gösterilen rağbetin üçte birisi bizim çocuklarımıza gösterilse şu ana kadar Afyonspor hem maddi hem de manevi başarılarla şimdi belki de Bank Asya’da mücadele veriyor olmuştu. Ancak yabancı hocalara verilen önem ve dışarıdan gelen futbolculara verilen önem Afyon futbolunu baltalamıştır" dediler.


ANALİG ATLETİZM YARI FİNALLERİ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm yarı finalleri 25-26 Mart 2017 tarihlerinde Afyon’da yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm yarı finalleri 25-26 Mart 2017 tarihlerinde Afyon’da yapıldı.Afyonkarahisar Spor Kompleksinde yapılan müsabakalar Yüksek Atlama, Üç Adım Atlama, Cirit Atma, Gülle Atma, Uzun Atlama, 100m, 200m, 300m, 800m, 4x100m ve 100m engelli kategorilerinde yapıldı.Yıldız Erkeklerde Tekirdağ, İstanbul Avrupa ve İstanbul Anadolu, Yıldız kızlarda ise İstanbul Avrupa Bursa ve İzmir finale adını yazdıran şehirler oldu.