AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarını sürdürüyor. İl Başkanlığı binasında Hüseyin Sezen Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Arıcı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek hazır bulundu. Gündeme dair konuşma yapan İl Başkanı Sezen, AK Parti’nin savunma sanayiye yönelik yatırımlarına devam ettiğini belirtti. Sezen şöyle devam etti; “AK Parti Savunma sanayi yatırımlarına devam ediyor. Son olarak Altay tankının seri üretimi için son çalışmalar yapıldı. Atak Helikopterinin Pakistanlılara satılmasının yolları açıldı. Savunma sanayinde biz ithal eden bir ülke konumundayken şuanda savunma sanayide ihracat yapan bir ülke durumuna geldik. Savunma sanayisi işbirliği mutabakatı için Filipinlilerle imzalar atıldı. Kısa sürede yerli ve milli olarak üretilecek helikopterimiz. Yeni modern tank mühimmatımızda görevine hazırdır.”   

AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR

AK Parti’nin milletin partisi olduğunu belirten Sezen: “AK Parti Afyonkarahisar’da milletimizin gönlündeki isimlerle seçime gidiyor. Bizim tabi yerel seçimlerle ilgili manifestomuz 15 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Önce memleket önce millet dedik. Afyonkarahisar’ı inşallah karış karış gezeceğiz. Başkan adayımız Mehmet Bey gece gündüz demeden tüm kapıları çalıyor tüm elleri sıkıyor. Genç yaşlı demeden toplumun her kesimine ulaşıyoruz. AK Parti milletin partisidir. Bu normal sıradan bir siyasi parti değildir. AK Parti dava partisidir. Biz gönüllere girmek için gönül belediyeciliği hamlesi başlattık. Bizim tek derdimiz bu millete hizmet etmektir. Milletin gönüllerinde yer bulmaktır. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de Afyonkarahisar her dönem olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve belediye başkan adayımıza en büyük desteği verecektir” dedi.

İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK

Asgari ücrete beklentilerin üzerinde zam yapıldığını aktaran Başkan Sezen; “Biz işçilerin bile beklentilerinin üzerinde asgari ücrete yüzde 26 artış yaptık. İşçimizi ne enflasyona nede piyasaya ezdirmedik. İşçi kardeşlerimizin bize dönüşleri çok olumlu oldu. Hükümetimiz işverenlere yönelikte teşvikleri 12 aya çıkarttı. Her ne kadar yüzde 26’lık bir artış olsa da işverene yansıması bu kadar değil. Bu durumdan 2 tarafta memnun. Daha güzel günleri memleketimiz bekliyor. Bizim belediye başkan adayımız çalışmalarına devam ediyor. Bizim seçim koordinasyon merkezimiz şuanda kuruldu. Arkadaşların isimleri belirlendi. Biz kurumsal bir partiyiz, ilkeleri olan bir partiyiz. Biz sadece seçimden seçime değil her zaman halkın içerisinde vatandaşlarla gönül gönüle hep birlikte memleketi yönetmeye talibiz. Mehmet Zeybek başkanımızda il başkanlığı döneminde gerek, yönetim kurulu üyesi olduğunda, gerek milletvekili adayı olduğunda her daim sahadaydı. Seçimden seçime esnafa sanayiye giden bir abimiz değil. Afyonkarahisar’ın tüm sorunlarını yapılması gerekenleri her şeyi özümsemiş olaylara hakim olan değerli bir büyüğümüzdür” diye konuştu.  

BEN HER ZAMAN SAHALARDAYDIM

Kendisine belediye başkan adaylığı tevdi edildiği günden beri sahalarda olduğunu aktaran Belediye Başkan Adayı Zeybek, “Bizim şahsımıza belediye başkan adaylığı tevdi edildiği günden beri sahalardayız. Nokta ziyaretleri gerçekleştirdik. Bununda çok faydasını gördük. Birçok arkadaşımızda sahada olduğumuzu sahada neler yaptığımızı yakından takip ediyorlar. Bir arkadaşımız sahada göremediğini söylemişti bana. Bende şu söyledim. Zeybek hiçbir zaman sahadan çıkmadı. Zeybek’i ararsanız uzun çarşıda, Zeybek’i ararsanız Çavuşbaş’ta, Zeybek’i arasanız sanayide, Zeybek’i ararsanız OSB’de bulursunuz demiştim. Gerçekten öyle. İşimiz gereği 1967 yılından itibaren Afyonkarahisar’ın içerisindeyim. Her tarafını karış karış sokak sokak gezdim” şeklinde konuştu.

AYAĞI YERE BASMAYAN PROJELERLE HALKIMIZIN HUZURUNA ÇIKMAYACAĞIZ

Ayağı yere basmayan projelerle halkın huzuruna çıkmayacağını dile getiren Zeybek şöyle devam etti; “Sorunları problemleri biliyoruz. Halkamızla iç içeyiz. Zaten belediyeciliği ortak akılla yönetmeyi düşünüyoruz. Halkımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda çözüm üreteceğiz. İnşallah 31 Mart’ta da halkımızı gene istikrardan yana oy kullanacaklar. Bizim bundan şüphemiz yok. Çünkü bugüne kadar Afyonkarahisar hep iktidarın yanında yer almıştır. Biz yine aynı olacağından eminiz. Yalan konuşmuyoruz. Ayağı yere basmayan projelerle halkımızın huzuruna çıkmayacağız. Biz Afyonkarahisar’ımızı bir adım ileriye nasıl götürebiliriz onun derdindeyiz. İnşallah yakın zaman içerisinde projelerimizi de açıklayacağız.”

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ

Göreve geldiğinde kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını aktaran Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çalışanlarla alakalı hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Kimsenin ekmeğini de mani olmayacağız. Beni daha önceden tanırsınız il başkanlığı yaptığım dönemde de hiçbir kurumdaki hiçbir kardeşimizin ekmeğiyle oynamadık. Aynı görüşümüz belediye başkanlığımızda da devam edecek. Burada aykırı davrananlar olursa da ne yapalım çalışmak istemiyorsa ona da zorla bir şey diyemeyiz.”