Dernek üyeleri ve basın mensuplarıyla buluşan Değirmenci annesi tarafından Afyonkarahisarlı olduğunu belirterek hemşerileriyle buluşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Annesinin babasının Afyonkarahisar’ın Erkmen beldesinden olduğunu söyleyen Değirmenci, “Annemin babası Erkmenli. Dedem Gökgözler, anneannem ise Ekşioğulları sülalesinden. Dedem öğretmendi. Afyonkarahisar’ın Şuhut ve Bayat ilçelerinde öğretmenlik yapmış. Anneannem çocuklarını okutabilmek için 1950’lilerde İstanbul’a taşınmış. Annem ve kardeşleri İstanbul’da okumuşlar. Annem bizlere hep Afyonkarahisar’ı, adetlerini ve akrabalarımızı anlattı. Afyonkarahisar ile bağımız hiç kopmadı. Babam Antalyalı. Eskiden her yaz Antalya’ya giderken mutlaka Afyonkarahisar’dan geçerdik. Karahisar Kalesi’nde hıdrellez zamanları genç kızların, ‘ahtım, bahtım, evlenecek vaktim’ diye bağırdıklarını biliyorum. Siz hemşerilerimle buluşmaktan dolayı çok mutluyum” şeklinde konuştu.

“Şu anda herhangi bir TV kanalında çalışmıyorum”

“Şu sıralarda hepimizin morale ihtiyacı var” diyen değirmenci, “Birçok ili gezerek okuyucularımla buluştum ve son kitabımı imzaladım. Son kitabım Bir Uyuyup Uyanalım’da yedi kişinin hikayesini anlattım. Şu anda herhangi bir TV kanalında çalışmıyorum. Halkımızla buluşmaktan dolayı çok mutluyum” diye değerlendirmede bulundu.
Dernek yetkilileri ve basın mensuplarıyla gün anısına fotoğraf çektiren İrfan Değirmenci Afyonkarahisar’ın sokaklarında gezip vatandaşlarla sohbet edeceğini kaydetti.