Özgür Türk basınının gücünü 15 Temmuz gecesi tüm dünyanın gördüğünü söyledi. Afyonkarahisar basınının her yönüyle Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, tüm basın mensuplarının bayramını tebrik etti.  

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz’un her yıl basın bayramı olarak kutlandığını hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, özgür basının çağdaş bir toplum ve demokrasi için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Basın mensuplarının kamu görevi üstlenenlerin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, zaman mevhumu olmaksızın görev yapan basın emekçilerinin çalışma şartlarının her zaman daha iyiye gitmesini hedeflediklerini anlattı. Afyonkarahisar basının da hem kalite olarak hem de güç olarak Türkiye’nin pek çok şehrine örnek olduğunu ifade eden Özkal sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Kamu görevi üstlenenlerin en yakın çalışma arkadaşlarımız olan basın mensuplarımız gece gündüz, yağmur çamur, yaz kış ve hatta bayram seyran demeden görev yapmaktadırlar. Yoğun tempoda zaman zaman tatil günlerinde bile çalışmak zorunda kalan bizlerle gece geç saatlere kadar mesai harcayan, her yerde bizleri takip ederek sesimiz olan basın mensuplarımızın yaptığı işi sadece bir meslek olarak açıklamak mümkün değildir.

Kazandıklarından daha fazla emek harcayan basın mensuplarımızın meslek aşkı, onları yaşadıkları şehir ve ülkeye tutkulu hale getirmektedir. Afyonkarahisar’ı tanıtmak, şehrin sorun ve ihtiyaçlarının önce bizlere sonra hükümetimize ve devletimize iletilmek amacıyla var gücüyle çalışan basın emekçilerimizin çaba ve katkılarına her gün şahit oluyorum. Zor koşullarda görev yapan basın mensuplarımız, aziz milletimizle devletimiz arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Hem gazeteleri ve televizyonları hem de radyoları ve internet medyasıyla Afyonkarahisar basını hür, güçlü ve çok sesli yayıncılığın önemli bir merkezidir. Kaliteleriyle de pek çok şehre örnek olacak nitelikte olan Afyonkarahisar basınımıza, tüm emekçilerine ve onların ailelerine Afyonkarahisar ve Ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Devletimiz ve AK Parti hükümetlerimizin; basınımıza ve basın emekçilerine yönelik destekleri, her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diler, tüm Türk basının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarım.”