Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ Projesi kapsamında Afyonkarahisar’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK)  İŞKUR ve SGK il ve İlçe Müdürleriyle toplantıda bir araya gelen Arat, Milli Seferberlikte gelinden noktayı değerlendirdi.

Çalışma Bakanlığının yeni istihdam paketleri hakkında Afyonkarahisar SGK ve İŞKUR personelini bilgilendiren Arat, şöyle konuştu: “Çalışma hayatında yeni istihdama katılanlara devletin vereceği bir teşvik programı açılıyor. İş başı eğitimle yaklaşık 2 milyon kişiyi 2017 yılı içerisinde istihdama sokmayı hedeflediğimiz bir program. Bu kapsamda bazı ön bilgiler elimize geçti. Ama sonuçta esas değerlendirmeler, İl bazlarında gelip, birebir sahadaki durumunu ne olduğunu öğrenmek için buradayız. Bunu dışında uygulamanın ortaya çıkardığı aksaklıklar var mı? İhtiyaçlar var mı? Yeni düzenlemelerin yapılma ihtiyacı var mı? Diye onları değerlendirmek üzere buradayız.”

‘Bizim gördüğümüz rakamlar ümit verici’ diye nitelendiren Arat, total rakamları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıkladığını belirtti.

“Yaklaşık 2 aylık süreç içerisinde 270 bin civarında istihdam sağlandığını vurgulayan Arat, “Ülke genelinde olduğunu gibi Afyonkarahisar’da da benzer bir artışın yaşandığını görmekteyiz. Yine kentteki İş başı eğitim programlarının da artırıldığını gördük.”