Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun öncülüğünde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın katkıları ile 6-10 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda Afyonkarahisar Tanıtım Günleri etkinliği düzenlenecek. 

“ARZU EDİYORDUK BU YILA NASİP OLDU”

İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda 6-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri etkinliği ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla organizasyon komitesini temsilen Afyonkarahisar Marmara Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Köseer ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban basın mensuplarına bilgiler verdi. Başkan Çoban; “Birkaç yıldır bu organizasyonu gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz ancak henüz gerçekleştiremediğimiz Afyonkarahisar Tanıtım Günleri etkinliğini bu yıl İstanbul’da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmada bizlere destek veren Afyonkarahisar Marmara Dernekler Federasyonu’na ve yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YIL DARBE GİRİŞİMİ NEDENİYLE İPTAL EDİLMİŞTİ”

“Ankara’da 8-10 yıldır içerisinde ilimizin de bulunduğu Ege Tanıtım Günleri yapılmaktaydı ancak İstanbul’daki organizasyonlara oranla daha küçük çaplı organizasyonlar olarak göze çarpmaktaydı” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Çoban; “İstanbul’da bugüne kadar Fesane’de çeşitli illerin bir veya birden fazla tanıtım günleri yapılmaktaydı. Gerek İstanbul’daki hemşerilerimiz, gerekse bizler Afyonkarahisar’ın da burada tanıtımı için gayret göstermekteydik. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’da bu konuda çok ciddi talimatlar vermekteydi ancak çeşitli nedenlerle ertelenmişti. Son olarak geçtiğimiz yıl tüm hazırlıklar tamamlanmıştı ancak 15 Temmuz süreciyle birlikte iptal edilmek durumunda kalınmıştı. İnşallah bu yıl 6-10 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahili’nde Afyonkarahisar Tanıtım Günleri yapılacak” diye konuştu.

“ORTAK PAYDAMIZ AFYONKARAHİSAR”

Düzenlenen basın toplantısına AK Parti CHP ve MHP il teşkilatlarının iştiraki, üniversite, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcilerine de teşekkür eden Başkan Çoban; “İlimize bağlı tüm ilçe kaymakamlarımız, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza da bu konuda bilgiler verdik. İlimizin tanıtımı açısından çok önemli bir çalışma olduğunu kendileri ile paylaştık. Siyasilerinden yerel yöneticilerine kadar tüm halkımızın bu konuda ellerinden gelen çabayı göstereceklerine inanıyorum. Yeni Valimizin de göreve başlamasının ardından yapacağımız çalışmalarla birlikte ilimizin en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacağız. Katkılarından ve katılımlarından dolayı şimdiden herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“FEDERASYONUMUZ 250 BİN AFYONKARAHİSARLIYA HİZMET VERİYOR”

Basın toplantısında organizasyon hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar Marmara dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Köseer öncelikli olarak Federasyon hakkında bilgiler verdi. Kısa adı AFYONMADEF olan Afyonkarahisar Marmara Dernekler Federasyonu’nun 2010 yılında Marmara Bölgesi’ndeki 5 derneğin bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirten Federasyon Başkanı Ercan Köseer; “Bugün 15 derneğin üyesi olduğu bir federasyonuz. Afyonkarahisar Marmara Bölgesinde 250 bin Afyonkarahisarlıya hizmet veren, Afyonkarahisarlıların çatı kuruluşu ve en büyük sivil toplum kuruluşudur. AFYONMADEF bugüne kadar çeşitli sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirdi. Federasyonumuzun amacı Afyonkarahisarlı olma bilinciyle hareket eden Marmara Bölgesi’nde bulunan Afyonkarahisarlıların memleket temelli kurulmuş ve kurulacak dernekler arasında birlik ve beraberliği tesis ederek onları bir çatı altında birleştirmek, milli ve manevi değerlerinin yükseltilmesini, yüceltilmesini sağlamak, tanıtımına katkı sağlamaktır” dedi.

“MİNİMUM 2,5 MİLYON ZİYARETÇİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

İstanbul Maltepe Sahili Orhangazi Parkı’nda 6-10 Eylül tarihinde düzenlenecek olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri etkinliği hakkında da bilgiler veren Afyonkarahisar Marmara dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Köseer; “AFYONMADEF olarak 6-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz etkinlik için İstanbul Maltepe Sahili Orhangazi Parkı’nda 26 bin m2 modüler stand kuracağız. 12 m2 alanlı 150 stand da firmalarımızın 5 gün boyunca Afyonkarahisar’ımızın kültürünü, mermerini, termalini ve lezzetlerini ünlü sanatçıların konserleri, sahne Showları ile tanıtmayı planladık. Tanıtım günlerinin süreceği 5 günlük süre içerisinde minimum 2,5 milyon insanın katılım gerçekleştireceğini öngördüğümüz etkinliğin açılışında sunuculuğunu Süheyl ve Behzat Uygur gerçekleştirecek yine ünlü sanatçılar Ferhat Göçer, Simge Sayın, Özgün, Kutsi ve Ege’de konser verecekler. Ulusal televizyon gazete ve radyolar aracılığı ile de magazin desteği alarak daha geniş kitlelere etkinliğimizin ulaşmasını sağlayacağız” diye konuştu.