KYK'dan yapılan açıklamada, bir gazetede "Üniversiteliler tarikatlara emanet" başlıklığıyla yayınlanan haberde, Afyonkarahisar'da bir öğrenci yurdunun cemiyete verildiğine yönelik iddiaların yer aldığı hatırlatıldı. 

Haberde bahsi geçen yurdun 667 sayılı KHK ile KYK'ya geçici tahsisinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, yurdun Bolvadin ilçesindeki yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma mağduriyetini hızlı bir şekilde önlemek amacıyla 7 Şubat 2017 tarihinde hizmete açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yurdun standartları karşılamadığının tespit edilmesi üzerine eğitim dönemi bitiminde Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredildiği vurgulandı.

Yeni dönem öncesinde yurtta bulunan öğrencilere ve ailelerine gerekli bilgilendirme yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yurt ücretlerinin kalan kısmı ve güvence bedelleri taraflarına iade edilmiştir. Bolvadin ilçesinde son hazırlıkları yapılan 750 yatak kapasiteli yurdumuz kasım ayı içerisinde hizmete açılacaktır. 4 kişilik odalardan oluşan yüksek standartlı bu yurdumuzda eğitsel, sportif ve kültürel faaliyetlere elverişli sosyal alanlar bulunmaktadır. Öğrencilerimizin serbest zamanlarını daha nitelikli olarak değerlendirmelerini sağlayacak yurdumuzda ayrıca engelli öğrencilerimiz için tasarlanmış 2 kişilik odalar da yer almaktadır."

Afyonkarahisar'da toplam 5 bin 806 öğrencinin KYK yurtlarına başvurduğu, bunların 5 bin 682'sinin yerleştirmelerinin yapıldığı vurgulanan açıklamada, yapımı hızla devam eden 500 kişilik yurt binasının 2018'de öğrencilerin hizmetine sunulacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Kurumumuzu yıpratmaya ve kamuoyu nezdindeki itibarını zedelemeye yönelik olduğu anlaşılan maksatlı haberin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.