Afyonkarahisar'da öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkelerini tanıtabilmelerini, farklı ülkelerden ilimize gelen öğrencilerin birbiriyle kaynaşabilmelerini sağlamak amacıyla her yıl ilimizde gerçekleştirilen öğrenci buluşmasının planlaması yapıldı.

Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen öğrenci buluşması planlama toplantısı Yaylabağı beldesinde bulunan bir termal tesiste hafta sonu toplantı yapıldı.

Osman Ziya Bilim’in başkanlığını üstlendiği, UDEF üyesi olan Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetimi; Prof.Dr. Hakkı Yazıcı, Semai Kaya, Muhittin Ok, Ahmet Keser, Fatih M. Okyar,  Doç.Dr. A.Fatih Fidan, Ali Örk, Ali Özen, Cem Kasapoğlu, Ferda Ertürk, Hidayet Aytay, Hüdai Koçyiğit, İbrahim Aslan, Metin Köken ve  Osman Aydoğan’dan oluşuyor. Dernek yönetimince yapılan toplantıya, uluslararası öğrenci buluşmasında stant açacak ve ülkelerinin tanıtımını üstlenecek ülke temsilcileri de katıldı.

Afyon'da 2014 yılında kurulan ve aynı yıl  Taş Medrese’de, 2015 yılında Anıtpark’ta, 2016 yılında Akarçay’da  uluslararası öğrenci buluşmasını gerçekleştiren Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği bu sene de 06-07 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri Akarçay’da uluslararası öğrenci buluşmasının yapılmasına karar verildi.

Üç senedir vatandaşların yoğun ilgi ve beğenisine mazhar olan öğrenci buluşmalarda,  dernek yönetimi ve öğrencilerin iki günlük buluşma esnasında yapılacak aktiviteleri ve etkinliklerde görev alacak öğrencileri belirledi.