Futbol’ un yanı sıra salon sporlarına duyulan ilgi hızla yükselmeye başladı.

TFF 2.lige bu sezon yükselen ve ilk yılında geride bıraktığımız 13 maçta büyük bir başarı çizen Afjet Afyonspor, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde hedefini Tahincioğlu Süper ligi olarak belirleyen Afyon Belediyesi Basketbol takımı ve Voleybolda Efeler liginde mücadele eden Afyon Belediyesi Yüntaş Voleybol takımları Afyon sporseverler tarafından ilgisini çekmeye devam ediyor. Uzun bir süredir hem futbolda hem de salon sporlarından yoksun kalan Afyonkarahisar, son yıllarda alınan başarılı sonuçlar ile sporda adını tüm ülke genelinde duyurmayı başardı. Özellikle basketbol ve voleybol ile salon sporlarına hızlı bir giriş yapan Afyon Belediyesi, şehrin tek profesyonel futbol takımı olan Afjet Afyonspor’un da yanında yer alarak haklı bir gurur yaşattı.

Spora ilgi çoğaldı!

Futbol, basketbol ve voleybolda alınan başarılı sonuçlar Afyonkarahisar halkının spor’a olan ilgisini de her geçen gün arttırdı. Özellikle basketbol ve voleybol maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Afyonkarahisar halkı, tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarına olan güvenlerini bir kez daha gösterdi. Voleybol’ da Efeler ligi, basketbolda Türkiye Basketbol 1. Ligi ve futbolda da 2. lige yükselen Afyonkarahisar, komşu illerin yanı sıra yerel ve ulusal medya tarafından da başarıları takdirle karşılanmaya başlandı.

Başkan Çoban’ın etkisi çok

Afyonkarahisar’a sporu yeniden sevdirmek ve hasreti gidermek için büyük bir çaba harcayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın sporda yaşanan bu olumlu gelişmeden en büyük etken. Bilindiği gibi Başkan Burhanettin Çoban seçim vaatlerinden birisi olan Spor Kompleksini hayata geçirerek, tesisleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kamuoyuna göstermiş oldu. Özellikle salon sporlarında artan seyirci desteğini fark eden Belediye Başkanı Çoban, eski SSK hastanesinin bulunduğu araziye Spor Salonu ve Gençlik Merkezini kazandırmak gerekli girişimlerin sonuç verdiğini kamuoyuna duyurarak, inşaatı hızlı bir şekilde başlamıştı. Bitmesine sayılı günler kala bu spor salonu sporseverler tarafından da merak ile bekleniyor. 

Yeni spor dalı motokros

Afyonkarahisar'da yapılacağını kısa bir süre önce "dünya Afyon’da buluşuyor" sloganıyla tüm Türkiye’ye duyuran belediye başkanı Burhanettin çoban, Formula yarışlarının bir alt kategorisinde hem motosiklet hem de otomobil sporları tüm branşlarının yapılabileceği yarış pistini Afyonkarahisar’a kazandırmak için yoğun çaba harcıyor.