14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’nin Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, millet egemenliği üzerindeki tüm vesayetleri kaldıran, ‘milleti yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesini şiar edinmiş bir anlayışla girdiği her seçimde yüce Türk milletinin teveccühü ile sandıklara ipotek kurmuş bir siyasi hareket olduğunu belirtti. 

Yurdunuseven, AK Parti’nin kuruluşunun 16. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklara karşı bir çözüm yolu ve bir çıkış noktası olarak kurulan AK Parti’nin kuruluşundan yalnızca 15 ay sonra tek başına iktidar olarak, millet tarafından nasıl bir umut olarak görüldüğünü tüm dünyaya ispatlamış bir parti olduğunu kaydetti. 3 Kasım 2002'de milletten aldığı yetkiyle icraatlarına başlayan AK Parti’nin, tüm kadrolarıyla hizmet destanları yazdığını ifade eden Yurdunuseven, kurulduğu günden beri girdiği her seçimde halkın takdirini daha fazla kazanan AK Parti’nin yüce Türk milletinin kurduğu hareketin adı olduğunu kaydetti. 

Yurdunuseven mesajında şu ifadelere yer verdi: Geride kalan 16 yılda ülkemiz ve geleceğimiz için kalıcı çözümler üretmek, medeniyet yarışında Türkiye’mizi daha da öne çıkarmak için her türlü çabayı gösterdik, bir ‘reformlar ülkesi’ haline geldik. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, bütünlüğümüzü, ideallerimizi, hedeflerimizi, en önemlisi de inancımızı koruyarak sağlam ve güvenli adımlar atmaya gayret ettik. Ekonomiden sağlığa, eğitim-kültürden alt yapımıza yaptığımız yatırımlara kadar birçok alanda bu hedeflerimize ulaştık ve daha ileri götürebilecek duruma geldik.

AK Parti iktidarıyla vesayetçi siyaset, devleti toplumdan ayıran tefrikacı ve hizipçi anlayış milletin eliyle tasfiye olmuş ve ülkemiz sağlam bir iradeye kavuşmuştur. Ancak bu büyük hedefler gerek içeride ve gerekse dışarıdaki birtakım odakları rahatsız etmiş olacak ki ülkemize 15 Temmuz kalkışmasını, hain darbe girişimini yaşatmışlardır. Ne var ki Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Yüce Milletimiz bu hain kalkışmayı bertaraf ederek vatan ve millet düşmanı asker elbisesi giymiş FETÖ'cü teröristlere gereken dersi vermiştir.

AK Parti olarak millete hizmet yoluna koyulduğumuz günden beri söylediğimiz; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet düsturunu kendine şiar edinenler 15 Temmuz’da uçaklara, helikopterlere, tanklara göğüs gerdiler.241 vatandaşımız şehit olarak Hakk-a yürürken 2 bin 194 vatandaşımız ise şerefli gazilik unvanına ulaştılar. Sonuç olarak Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Afyonkarahisar’ımızda doğmuş olan ve Türk siyasi tarihine her alanda adını altın harflerle yazdırmış olan AK Parti sandık üyesinden, mahalle ve köy başkanına, belde ve ilçe başkanından, genel başkanına millete hizmet etme ortak paydasında bu ülke için çalışan ve alın teri döken Türkiye’nin en büyük insan gücüdür. Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayış içerisinde ak kadrolarıyla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan, başarıdan başarıya koşan partimizin tüm değerli mensuplarını kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 16. Kuruluş yılının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”