AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Değerler Hareketi Proje Koordinatörü Mustafa Akçil ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Değerler Hareketi Projesinin dört yıldır il genelindeki bütün okullarda uygulandığını belirtti.

Yalçın, projeyle insana ve insanlığa merhem sürmeye çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ağrıyan kalplere küçük küçük dokunuşlarla bu sancıları dindirmektir. Kirlenmiş dünyanın sahillerine vurmuş deniz yıldızlarından bir tanesini daha kurtarmaya çalışmaktır. Biz istiyoruz ki, ‘Yaratılanı sevelim yaratandan ötürü’, ‘Sevgiyi, saygıyı, adaleti, merhameti, yardımlaşmayı, paylaşmayı, hoş görüyü, doğruluğu ve dürüstlüğü, hakkı ve hakikati üstün kılacak bir toplum oluşturalım.”

 “Okyanus kıyılarına vurmuş Aylan bebekler olmasın istiyoruz”

‘Artık dünyamızda savaşlar olmasın’ diyen Yalçın, insanlıkla ilgili düşüncelerini şöyle sürdürdü:

“Bu savaşları çıkaran zeki insanlar olmasın. Bir düğmeyle yüzlerce, binlerce canlıyı katleden makineleri üreten yüksek mühendisler olmasın istiyoruz. Biz bir gramlık madde alabilmek için torunların anne katili, nine katili olmasını istemiyoruz. Henüz daha çocukluğunu bile tamamlamamış yavrularımız tacize uğrasın istemiyoruz. Yırtıcılıkta kaplanları dahi geçmiş olmak istemiyoruz. Okyanus sahillerine vurmuş Aylan bebekler olmasın istiyoruz. Bebekler ölmesin, insanlık ölmesin istiyoruz. İşte yürütmüş olduğumuz değerler projesi belki bir nebze olsun katkı sağlar. Bu dokunuşlarla daha mutlu daha huzurlu bir toplum olma çabası içerisindeyiz.” diye konuştu. 

“Değerlerin önemine inanıyorum”

AKÜ Rektörü Mustafa Solak da Afyonkarahisar eğitim camiasıyla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Değerler Hareketi Projesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Solak, şöyle konuştu: “Ben bu projeden çok etkilendim. Bir veli, bir eğitimci olarak değerlerin çok önemli olduğuna inanıyorum. İlkokul döneminde çocuğun aldığı bilgiler zihnine küçük yaşta yerleşiyor. O öğrendiği değerler ömrünün sonuna kadar aklına geliyor. Bu projeye katkıda bulunan başta yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

“9 bin 205 etkinlik düzenlendi”

İGM Başkanı Salih Sel de Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Değerler Hareketi Projesi kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Sel, son yıllarda ülke genelinde değerlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladığının altını çizerek, “Bu tür projelere ağırlık verilmesi gerekiyor. İnşallah tekrar değerlerimizi kazanırız diye ümit ediyorum.”

Değerler Harekatı Projesi İl Koordinatörü Mustafa Akçil de Afyonkarahisar’da 4 yıl boyunca 9 bin 205 etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, projeye destek veren bütün okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Değerler Hareketi Projesine destek veren 26 okul yöneticisi ve öğretmene plaket ve sertifika verildi.