Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, kentteki ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ çalışmalarını Anahaber Gazetesine değerlendirdi.

Karakaya, proje kapsamında ilk hedeflerinin 5 bin istihdam olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında hedefimi 5 aylık zaman diliminde aşmış durumdayız.  Afyonkarahisar İl Müdürlüğü olarak artı istihdam da yılsonuna kadar 10 bin vatandaşımızı işe yerleştirmek istiyoruz. Hali hazırda ilk 5 ayda 7 bin 114 kişiyi işe yerleştirmiş durumdayız. Bu zaman zarfında hedefimizin %70’ini gerçekleştirmiş durumdayız. Yine iş başı eğitim programı kapsamında da 4 bin vatandaşımızı işe yerleştirmeyi planlıyoruz. Yine düzenlediğimiz kurslarda da  bin 500 kişiyi faydalandırmak istiyoruz. Yine Girişimcilik kursunda da bin kişiye sertifika vererek, kendi iş yerlerini kurmalarını arzu ediyoruz.”

“440 firmayla sözleşme imzalandı”

İş Başı Eğitim Programı kapsamında da Afyonkarahisar’da 440 firmayla sözleşme imzalandığını aktaran Karakaya, bu iş yerlerinde de bin 299 kişinin çalıştığını söyledi.

Karakaya, kentte 39 mesleki eğitim kursları düzenlendiğini ifade ederek, “299 kişi de bu kurslarımızı başarıyla tamamlamış durumdadır. Yine Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında düzenlemiş olduğumuz 185 programda 2 bin 536 kişi hali hazırda çalışmaktadır. Girşimcilik programında düzenlenen 21 kurs da 514 kişi sertifikalarını almıştır. Onların da iş kurmak için KOSGEB’e müracaatları devam etmektedir.”

Karakaya, Afyonkarahisar’da 271 firmaya ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldığını vurguladı.