Bu arada, MXGP organizasyonunun dünyaca ünlü spor kanalı Eurosport'ta tıpkı Moto GP ve Formula 1 gibi alt kategorileri ve sıralama turlarıyla birlikte 3 gün yer alacağı açıklandı. Uluslararası Motosiklet Federasyonu'nun (FIM) Avrupa federasyonu FIM Europe'nin resmi internet sitesi Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen MXGP of Turkey basın toplantısına geniş yer ayırdı. Toplantıdan çok sayıda fotoğraf kullanan internet sitesi, Türkiye ve Afyonkarahisar'ın meşhur Türk misafirperverliğiyle motorsporları severleri beklediği yorumunu okurlarıyla paylaştı. Haberde, FIM Motokross Dünya Şampiyonası'nın yanı sıra organizasyona katılacakları bir şölenin beklediği vurgulanırken, "Jet Ski, Duvar Tırmanışı, Canlı Müzik, DJ Şovlar, Sergiler ve Türk Mutfağı standları da MXGP'nin etrafında bir şölende misafirlerle buluşacak" denildi.

Organizasyonun resmi internet sitesi MXGP.com tüm detaylarıyla basın toplantısını aktarırken Afyonkarahisar'in Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere tüm noktalardan seyircinin ulaşabileceği bir lokasyonda olduğu bilgisi verildi. Afyonkarahisar'ın MXGP organizasyonun yanı sıra ziyaretçilere termal ve tarihi turlarla güzel bir tatil fırsatı sunabileceği yorumu paylaşılırken, biletlerin satışa sunulmak üzere olduğu kaydedildi. Dünya çapında en çok takip edilen otomobil ve motor sporları sitelerinden "Automobilsport.com"  'Türkiye, 2018 MGXP'nin Resmi Tanıtımını Yaptı" manşetini kullanırken, "Tanıtım, Avrupa ve Asya'yı birleştiren ünlü mekan Çırağan'da gerçekleştirildi" dedi. Samantha Gelli imzasıyla yayınlanan haberde, organizasyonun kapsamı ve detayları video ve slaytlar eşliğinde bilgilendirici bir şekilde gerçekleştirildi yorumu yapıldı. Haber, Afyonkarahisar'la ilgili bilgiler verirken, basın toplantısındaki konuşmaları da geniş bir şekilde sütunlarına taşıdı. Hollanda merkezli motocrossplanet.nl internet sitesi, Türkiye MXGP dünya çapında ve heyecanlı bir tanıtım toplantısıyla tanıtıldı derken, "Türkiye, yerel yönetimi ve federasyon işbirliğiyle önemli bir organizasyona adım atmaya kararlı" ifadelerine yer verdi.

Afyonkarahisar'ın, İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'den havayolu, karayolu ve denizyoluyla ulaşım imkanlarına sahip olduğu belirtilirken, motorsporları severler kültür, turizm ve sporu bir araya getiren bu etkinlikte buluşmak üzere Afyonkarahisar’a davet edildi.MXLarge.com internet sitesi de Afyonkarahisar'ın İstanbul'da önemli bir tanıtım organizasyonu düzenleyerek dünyaya ev sahipliği yapma niyetini açıkça ortaya koyduğu vurgulanırken, basın toplantısındaki açıklamalara geniş yer verildi.

Arjantin merkezli 'MXZoneweb.com.ar' internet sitesi 'MXGP TV' tarafından yayınlanan basın toplantısını, 'Tarihi Mekanda Otantik Tanıtım' başlığıyla okurlarıyla paylaşırken, organizasyon daha tanıtım aşamasındayken heyecanlandırdı yorumu yapıldı. İtalya'da yayın yapan Corsedimoto.com internet sitesi de, "Türkiye, 2018 MXGP'yi sundu" başlığıyla verdiği haberde, tanıtımın tarihi Osmanlı Saraylarından Çırağan'da yapıldığı vurgusu yapılırken, ulusal ve uluslararası medyanın yanı sıra sponsorlar ve yerel makamlarla birlikte çok sayıda konuğun yer aldığı belirtildi.

Site, konuşmalara da geniş yer ayırdı. İtalya'nın önemli spor organlarından moto.it internet sitesi de "Türkiye, Afyonkarahisar'daki organizasyonu tüm sporseverlere benzersiz bir deneyim haline getirmek için harekete geçti" spotunu 'MXGP, 9 Yıl Sonra Yeniden Türkiye'de" başlığıyla süsledi. Sitede yer alan haberde, 'Federasyon ve yetkililer, dünya motoseverlerini Afyonkarahisar'da misafir etmek için çok hevesli. Afyon, mermer, madencilik, kaplıca gibi ürünlerinin yanı sıra sporla da dünyaya açılmaya çalışıyor.' yorumu yapıldı. Kanada'dan motosportal.ca, Portekiz'de motorcyclesports.pt gibi sitelerde organizasyona dair haberlere yer ayırırken, MXGP'nin kendi yayın organlarından MXGP-TV.com basın toplantısının geniş bir özetine yer verdi. Dünyanın en çok satan ve haftalık olarak yayınlanan Offroad gazetelerinden Trials&Motocross News, "Türk Lokumu" başlığıyla habere 1 sayfa ayırdı. MXGP'nin 2009 yılından sonra Türkiye'ye müthiş bir dönüş yapacağı belirtilirken, pistin tüm detayları ve organizasyon detayları okurlarla paylaşıldı.

 

Afyonkarahisar Eurosport'ta daha uzun süre yer alacak

 

        Bu arada Afyonkarahisar'ın da ev sahipliği yapacağı MXGP organizasyonu Eurosport kanalındaki yayın sürelerini genişletti. Youthstream Başkan Yardımcısı David Luongo, 2 yıl boyunca Eurosport'la ortaklıklarının genişlediğini açıklarken, "Dünyadaki en prestjili off-road serisinin Avrupalı hayranları, MXGP Dünya Şampiyonası, MXGP ve MX2 Live'ın büyük çoğunluğunu izleme fırsatı bulacak. Eurosport tüm MXGP ve MX2 yarışlarını aynı gün yayınlayacak. Canlı yayınlanmayan bölümler biraz gecikmeli de olsa yayınlanacak" dedi.Eurosport Motorsporları İçerik Üretim Müdürü Sebastian Tiffert de, "Gelecek iki yılda MXGP ile ortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayranların en sevdikleri motorsporları serisini Eurosport'ta sezon boyunca canlı izlemelerine yeni bir imkan sunuyoruz" dedi. Yenilenen anlaşma ile MXGP ve MX2 yarışları hafta sonu daha geniş süreyle Eurosport ve Eurosport 2'de yer alacak. >>ANAHABER