Afyonumuzun gururu olan Afyon PAB Bisiklet ekibi yine her zaman olduğu gibi İlimizi temsil etmek üzere 26 kişilik bir ekip ile Çanakkale’ye gidiyor.

24 Mart Cuma akşamı yola çıkacak olan sporcularımız, sabahın erken saatlerinde Çanakkale ilene ulaşıp, Troypark AVM önünde diğer illerden gelen bisikletçiler ile buluşacaklardır.

25 Mart Cumartesi günü Troypark AVM önünden start alacak olan bisikletçiler dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan, ünü 7 kıtaya yayılmış antik Troia ören yerine sürüş gerçekleştirilecektir. Sürüş güzergâhı sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde çok özel bir atmosferde gerçekleştirilecektirerek yaklaşık 66,5 km pedal çevireceklerdir.

26 Mart Pazar günü ise Bundan 101 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında yapılacaktır. Sürüş güzergâhı olarak yarımadanın güney cephesi tercih edilerek, Kilitbahir köyünden Şehitler Abidesi arasında doğa ve tarihin derinliklerinde, tarifsiz duygular içinde bir sürüş gerçekleştirilerek yaklaşık 53,3 km. pedal çevireceklerdir.

Çanakkale turu ile ilgili bir değerlendirme yapan Afyon PAB Lideri Osman ÇOBAN, 
“102 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı bu topraklara, o  günlerin ruh ve ruhaniyetini yaşamak adına, 5 Yılda 5 kez Kuruluştan – Kurtuluşa. Söğüt’ten – Çanakkale’ye adlı bisiklet turu programında her seferinde ilimizden 5 ila 10 kişi arasında bisikletçi arkadaşlarımız ile katılmış bulunmaktayız. Ve her seferinde şehitliklerimizi rehber eşliğinde tur otobüsü ile gerçekleştiriyorduk. 

Bu sefer çok farklı bir duygu içerisindeyim. Hem ilimizden, hem de bütün Türkiye’den 2000 civarında bisikletli ile birlikte şehitliklerimizi ziyaret etmek, onların vatan savunmasında ne kadar güçlüklerle mücadele edişlerini anlamak, anmak bizlere inanılmaz derecede duygu dolu anlar yaşatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı tura katılan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, kazasız pedallamalar diliyorum.” Dedi.