Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından Afyonkarahisar Valiliğine yeni atanan Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti.

Vali Tutulmaz'a "hayırlı olsun" dileğinde bulunan Tüfenkci, görevine yeni atanan Vali Tutulmaz'ın Afyonkarahisar'a güzel hizmetler yapacağına inandığını belirtti.

Milli iradenin sembol şehirlerinden birinin de Afyonkarahisar olduğunu ifade eden Tüfenkci, kentin Kurtuluş Savaşı'nın da önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Darbe girişiminin yaşadığı 15 Temmuz'un yıl dönümünün yaklaşıyor. Milli iradenin şahlandığı bir şehrin, o günkü darbe girişimini unutmayacağını ve unutturmayacağını da biliyoruz. Afyonkarahisar'ın, ulaşım ve coğrafi konumu itibarıyla potansiyel vaat eden, önemli bir kavşak noktasıdır. Karayolu alt yapısına ilaveten hızlı tren projesiyle etrafındaki ulaşım ağına baktığımızda rahatlıkla iki saatte ulaşacağımız yerlerin sayısı ve alanında oluşturduğu marka sayısı olan bir çok ürün bulunuyor. Bu ürünlerin üretim kabiliyetinin şehirde bulunması Afyonkarahisar’ı farklı boyutlara taşıyor. İhracatı sürekli artan bir kent halinde. Bu potansiyel daha artacak inşallah.” 

Bakan Tüfenkci, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Esnaflar ve tacirlerin yeni rekabet şartlarına uyumuyla beraber kent ekonomisinin Türkiye’de farklı konuma geleceğinin altını çizdi.

 "Türkiye birçok terör örgütüyle mücadele ediyor"

Birlik ve beraberliğin, istikrarın korunduğu, ekonomik ve siyasi güvenin sağlandığı sürece, Türkiye'nin de Afyonkarahisar'ın da kendi payına düşeni alacağını aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Tabii bu istikrarı bozmaya çalışanlar oluyor. Türkiye birçok terör örgütüyle aynı anda mücadele eden bir ülke. Bir yandan PKK ile bir yandan DEAŞ ile bir yandan da FETÖ'yle mücadele ediyor. Bir yandan da DHKP-C gibi marjinal örgütlerle mücadele ediyor. Bir yandan da ekonomik anlamda, kalkınmasını sağlamaya çalışıyor. Onun için istikrar önemli. Şu veya bu nedenle Türkiye'nin istikrarının bozmaya çalışan, çeşitli marjinal terör örgütlerinin maşalığını üstlenen taşeronların ortak amacı Türkiye'de kaos oluşturmak. Türkiye’deki istikrarını bozmaya yönelik planların parçası olmaya yönelik gönüllü taşeronluklar yapıyorlar. Türkiye’nin önü açık. Milletimiz 15 Temmuz'da nasıl birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı koymuşsa, bu tür oluşumlara da aynı kararlılık ve dirayetle karşı koyacağına inanıyorum. Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimiz bozmayalım." diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, ziyaretlerini tamamladıktan sonra kentten ayrıldı.