Haftanın üç günü kapılarını çocuklara açan işletmede, minikler lokum yapmasını öğreniyor. Lokumu yapımı için hazırlanan ortamda şeker, hamur ve içine konacak malzemeler hazır tutuluyor.

Çocuklar, burada ustaların nezaretinde istedikleri lokum çeşidini yaparak öğreniyor, ardından tadına bakıyor. Atölyeye gelen Nene Hatun Anaokulu öğrencileri, Afyon lokumunu şekillendirmenin keyfini çıkardı.
Anaokulu sınıf öğretmeni Hatice Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların bazı şeyleri yaşayarak öğrendiğini söyledi.

Bu nedenle fiziksel etkinliklerin küçük çocuklar için büyük önem taşıdığını dile getiren Işık, "Çocuklar çok eğlendi. Kendilerinin bir şeyler yapması, bir şeyler yapılırken katkı sağlaması onları çok mutlu ediyor. Kendilerinin yaptıkları şeyleri yerken de daha iştahla yiyorlar." dedi.

Atölyedeki ustalardan Ali Arslan da yıllardır lokum işiyle uğraştığını bildirdi.
Atölye olarak haftada 2 gün okullardan gelen öğrencilere lokum yapmayı öğrettiklerini anlatan Arslan, "Lokum kültürümüzü çocuklara aşılıyoruz ve öğretiyoruz. Çocuklar da biz de çok memnun oluyoruz. Çocuklar lokumun yapımını görüp, öğreniyorlar." diye konuştu.

AA