İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen ilk oturumda görüşülen gündem maddeleri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

Toplantıya misafir olarak katılan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, gündem dışı olarak meclis üyelerine hitap etti.

Parsak, 16 Nisan'da yapılacak referandumda Afyonkarahisar'dan güçlü bir "evet" çıkacağını belirtti.

Anaysa değişikliği çalışmalarında görev yapmaktan şeref duyduğunu ifade eden Parsak, şunları kaydetti:

"2007'ye kadar cumhurbaşkanlarıyla, başbakanlar arasında ciddi krizler oldu. Bu krizlerin ülkemize ekonomik, sosyal ve siyasi pek çok maliyetleri oldu. Peki, 2007 yılından sonra olmadı mı? Elbette oldu ama 2007 tarihine işaret etmemizin sebebi çıkarılmış olan 367 krizidir. O krizden sonra cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi yönünde bir anayasa değişikliği gerçekleştirildi. Milletimizin yüzde 70 gibi kahir ekseriyeti o dakikadan sonra cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedi. Öyle olunca işin başından itibaren var olan yetki sorumluluk karmaşası üzerine bir de meşruiyet karmaşası eklenmiş oldu. Bu 2014 yılında ilk defa yapılmış olan cumhurbaşkanını doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi yönündeki seçimlerle birlikte fiili bir durum tartışmalarını da beraberinde getirdi."

Milletin vereceği kararın herkesin başının gözünün üstünde olacağına dikkat çeken Parsak, "Referandumda 'evet' diyen vatandaşlarımızın 'hayır' diyen vatandaşlarımızın da kararları ve kanaatleri hepimiz için saygıdeğerdir." dedi.