Meteoroloji yayınladığı son hava durumu raporunda Ankara, Sakarya, Konya, Kayseri, Eskişehir, Afyonkarahisar başta olmak üzere cumartesi ve pazar günü bir çok kent için alarm verdi. Bugün yağmur şeklinde görülen yağışlar cumadan itibaren yerini kara bırakacak. Cumartesi günü 17 ilde kar yağışı bastıracak. Pazar günü ise kar yağışının etkisi altına girecek illerin sayısı 30'u bulacak. Pazar günü İstanbul'a kar yağabileceği söylenmişti. Meteoroloji ise yayınladığı son raporda İstanbul için değil Ankara için uyarı verdi. Ankara'da cumartesi başlayacak kar yağışı pazar günü etkisini artırarak devam edecek. Haliyle yeni haftada Ankara'lı öğrenciler okullar tatil mi sorusunun peşine düşebilirler. Peki kar yağışı beklenen ve uyarı verilen iller hangileri? İşte gün gün hava durumu tahmini;

Cuma günü Bolu ve Kastamonuda kar yağışı görülürken Ankara, Kütahya, Eskişehir , Çorum, Yozgat ve Çankırı illerinde sulu kar etkili olacak. Doğu Anadolu bölgesinde ise Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı düşmeye devam edecek ve kar yağışı olan illerde eksi derecelere inecek. İstanbul'da haftabaşından beri etkili olan yağmur cuma günü duruyor. İzmir'de ise kuvvetli yağış alarmı verilmiş durumda. Antalya, Muğla ve Mersin illerinde gök gürültülü şiddetli yağış bekleniyor.

23 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ HAVA DURUMU : 23 Aralık Cumartesi günü 17 ilde yoğun kar yağışı başlayacak. Meteorolojinin hava durumu tahminine göre İstanbul ve İzmir'de yağmur var ancak kar beklenmiyor. Kar alarmı verilen illerin başında Ankara bulunurken 17 il şu şekilde duyuruldu: Edirne, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş.

24 ARALIK PAZAR GÜNÜ HAVA DURUMU : Cumartesi günü 17 ilde başlayan kar yağışı 24 Aralık pazar günü etki alanını genişleterek devam ediyor. Kar yağışı pazar günü yurdun büyük bir bölümünü kaplayacak ve 30 ilde kuvvetli şekilde etkili olacak. Ankara yoğun kar yağışı alarmı verilen iller listesinde yer alırken İstanbul'da kar beklenmiyor. İstanbul'daki yağışın kuvvetli yağmur şeklinde olacağı bildiriliyor. Pazar günü kar beklenen 30 il şunlar: Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Sakarya, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis ve Muş.

internethaber.com