Türkiye Basketbol 1. Ligi'ni 5. sırada tamamlayan Afyon Belediyespor, play-off çeyrek final serisinde Bursaspor Durmazlar ile oynayacağı ilk maç hazırlıklarını Atatürk Spor Salonu'nda yaptı. 

Mor beyazlı ekibin maç için Afyonkarahisar'daki son antrenmanını izleyen Kulüp Başkanı Çetinbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor durmazlar ekibinin zorlu bir rakip olduğunu ifade etti. 

Rakipleriyle normal sezondaki ilk maçta oynadıkları maçı hatırlatan Çetinbaş, şunları kaydetti: 

"Bursa'da işimiz kolay olmayacak ancak rakip karşısında şansımız var. Bursa'da biliyorsunuz ilk maçta ikinci uzatma devresinde yenildik. Normalde kazanabileceğimiz bir müsabakaydı fakat seyircinin agresif tutumu ve bize attıkları çakmaklara maruz kaldık. Biraz da psikolojik olarak bizim oyuncularımız düştü. Normalde Bursa’yı yenecek güçteyiz. Buna inanıyorum, bizim takımımız kaliteli bir takım fakat ufak tefek de olsa şanssızlıklarımız var." 

"Takım olarak çok formdayız" 

Afyon Belediyespor Başantrenörü Hasan Özmeriç ise takım olarak çok formda olduklarını ve rakiplerini yenecek güçte olduklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Play-off bir cihattır, burada da 12 tane aslan gibi oyuncumuz ile bu cihadı başaracak güçteyiz. Takımda şu an Quincy Douby'nin sakatlığı devam ediyor, dün akşam ki çalışmada da Tuğberk sakatlandı şu an Ankara'da tedavide ama hiç önemli değil. Biz şu an gerçekten takım olarak çok formdayız. Benim ilk geldiğim dönemde böyle değildi. (O dönemde) Ben de takımı çok fazla tanımıyordum ama şu an hiçbir eksiğimiz yok play-off'lara hazırız. Allah’ın izniyle Bursa’dan galibiyetlerle döneceğiz."