2013-2014 sezonu başında sportif seferberlik ilan edilerek futbol, basketbol ve voleybol takımlarının kurulduğu Afyonkarahisar’da Bölgesel Ligden başlayan ve son 4 sezonunu İNG Basketbol Süper Ligde sürdürdükten sonra geçtiğimiz sezon ligden düşen Afyon Belediye Basketbol Takımı’nın Türkiye Basketbol Federasyonu’na TBL’ye katılmama kararını dilekçe ile bildirdiği açıklandı.

Cömert Küce’nin başkanlık görevini bırakmasının ardından göreve gelen Abdülkadir arslan ve yönetiminin görevi bıraktığı ve bu süreçte de Türkiye Basketbol Federasyonu’na lige katılmama dilekçesini verdiği öğrenildi. Dilekçede yeterli desteği bulamadıkları için lige katılmama kararı aldıklarını belirttikleri öğrenildi.

Bu kararın ardından görüşlerini aldığımız Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise; “Geçmiş dönemlerden gelen kulübün 12 milyon TL borcu var. Bu borçlar içerisinde oyuncuların alacakları, vergi borçları gibi kalemler yer alıyor. Afyonkarahisar Belediyesi olarak bizim bu borçları ödeyebilecek bir kalemimiz yok. Böyle bir durumda lige katılma imkanımız da olmadığı için farklı bir düşünceye döndük. Dışarıdan oyuncu getirip yüksek paralar harcamak yerine Afyonkarahisarlı genç sporculardan oluşan bir takım yaparak liglere katılmak ve gençlerimize harcama yapmak bizim için daha akılcı bir yol olacağı düşüncesiyle gelecek yıl yeniden takım inşaa etmeyi uygun bulduk” ifadelerini kullandı. >>Mustafa KILINÇ