Mevcut başkan Turgay Şahin ve Murat Çelikbaş’ın listeleri üyelerin oylarını almak için yarıştı. Afyonkarahisar spor kompleksi zafer stadyumunda yapılan seçime Anayasa mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Ak Parti Milletvekili İbrahim Yudunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Burcu Köksal ve İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda avukat katıldı.

YENİ BARO BİNAMIZ HİZMETE GİRDİ

Programda Açılış konuşmasını Yapan Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin Avukatların sorunlarına çözüm bulmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Başkan Şahin: “Pandemi döneminde en çok zarar gören mesleklerin başında avukatlarımız geliyor. Sorunları biliyor çözüm yolları için çalışıyoruz. Bir yıl önce temelini atarak çok kısa sürede tamamlamayı başardığımız yeni hizmet binamızın yıllardır özlemini çekiyorduk. Biz neredeyse 10 yıldır bununla yatıp kalkıyoruz. Ama uygun bir yer bulunamaması ve finansmanının da çok kolay sağlanamaması nedeniyle kalmıştı. Bir yılda çok hızlı bir inşaat süreciyle şu anda hazırlanıp hizmete hazır hale gelmiş bir bina Afyonkarahisar Barosuna kazandırıldı. Baromuza bu hizmet binasının kazandırılmasında emeği geçen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, Baro personelimizin gerçekten çok büyük hizmetleri oldu. Çok büyük gayret göstererek mesai sarf ettiler. Yine Baromuz mensubu avukat arkadaşlarımız hem madden hem manen destek oldular.” dedi.

AVUKATLIK VATANDAŞA EN YAKIN MESLEK GRUPLARINDAN

Baro seçimlerine katılan Anayasa mahkemesi üyesi Mümtaz Akıncı, Anayasa Mahkemesi üyelerinin daha fazla avukattan oluşması gerektiği isteğini dile getirerek, “Her ne kadar Anayasa Mahkemesi üyesi olup hakim olsam da ben kendimi halen avukat olarak hissediyorum. Bu duygu bende hiç kaybolmadı ve o refleksle hareket ettim görevim sırasında da. Zaman zamanda bunu ifade ettim, 'keşke Anayasa Mahkemesi’nde daha fazla avukat bulunsa. Niye derseniz, avukatlar vatandaşa daha yakın meslek grupları.”dedi.

YEŞİL PASAPORT SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Ak Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de kendisinin de bir avukat olduğunu hatırlatarak mecliste meslektaşlarının haklarını savunduğunu ifade etti. Milletvekili Yurdunuseven: “27 yıl avukatlık yaptım üç yıldır da milletvekilliği yapıyorum. Meslekten geldiğimiz için meslektaşlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum bu konuda mecliste çalışlar yapıyorum. Özellikle yeşil pasaport konudan ciddi bir çalışma yaptım. Kanun teklifini meclisten geçirdik tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

AVUKATLAR EKONOMİK SIKINTI ÇEKTİ

Programda son sözü alan CHP Milletvekili Burcu Köksal’da Pandemi sürecinde avukatların ekonomik sıkıntılara düştüğünü söyledi. Milletvekili Köksal: “Pandemi döneminde avukatlarımız ekonomik sıkıntılar çekti. Bürosunu kapatan birçok avukat arkadaşımız oldu. Pandemi de adli işlemlerin durdurulması avukatları iş yapamaz hale getirdi. “dedi. Konuşmaların ardından avukatlar sandıkta oylarını kullanarak mevcut Başkan Turgay Şahin’i tekrardan Afyonkarahisar Baro Başkanlığı görevine seçtiler. >>HÜDAYİ ACAR