Açılışa il milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Huriye Aşkar Ortaokulu Müdürü Hasan Orhan, “Projemizin amacı yerli malı haftası çerçevesinde düzenlenmiş bütün illerin o ilde yetişen ürünlerin sergilediği ürünleri Park Afyon Alışveriş Merkezinde tüm misafirlerimizle birlikte gezip göreceğiz. Aynı zamanda şehrimiz Afyonkarahisar’da yetişen ürünleri görme imkânı olacaktır” şeklinde konuştu.

 “Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapıyoruz”

“81 İliz Hepimiz Biriz” projesi tüm Türkiye çapında proje koordinatör öğretmenleri yönetiminde yapıldığını belirten Proje Koordinatörü Süleyman Oflu, projenin yapılması ve uygulanması hakkında bilgiler verdi. Oflu; “Yerli mallarının tüketiminin arttırılması sağlamak, ülkemizde üretilen ürünler hakkında bilgi edinmek, milli birlik ve beraberlik duygularını gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin genel kültür alanlarında araştırma yapabilmesini sağlamak, öğrencilere yaşadığı yörede üretilen ürünler hakkında bilgilerin görsel yolda anlatabilmek ve eş güdümlü çalışabilme becerilerini kazandırmaktır” ifade etti. Yapılan etkinliğin E-Twinning onaylı bir proje olduğunu ifade eden Proje İl Koordinatörü Süleyman Oflu; “Projeye katılan gönüllü öğretmenlerimizle işbirliği yaparak çalıştık, araştırdık, fikir alışverişinde bulunduk, birbirimize destek olduk. Öğrencilerimizi ve velilerimizi de bu projeye dâhil ederek güç birliği sağladık. Neticede bugün tüm Türkiye'de aynı anda çalışmalarımız sergilenmekteyiz” dedi.

“GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERİMİZ BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI”

Öğretmen ve öğrenci işbirliğini artırmak istediğini ifade eden Oflu “Biz öğretmenlerin meslek hayatlarında aldıkları en önemli ve en büyük hediye yıllar sonra dahi öğrencileri tarafından hatırlamaktır. Bunu da ancak çocuklarımızın yüreklerine dokunabilirsek yaşayabiliriz. Öğrencilerimizin hayatında unutamayacakları işlere, onlarla birlikte çalışarak imza atmak, biz öğretmenlerin en büyük kazancıdır. ‘81 İliz Hepimiz Biriz’ projesi ile tüm Türkiye'de görev yapan gönüllü öğretmenlerimizle öğrencilerimizin yüreklerine attığımız imzanın haklı gururunu yaşamaktayız. Projenin gerçekleşmesi ve sergilenmesi aşamalarında bize maddi manevi destek olan kişi kurum ve kuruluşlara gerek Huriye Aşkar Ortaokulu olarak gerekse şahsım adına teşekkürü borç biliriz” ifadelerini kullandı.

a2-262.jpg

Konuşmalarının ardından “81 İliz Hepimiz Biriz” tanıtım afiş sergisinin kurdelesi Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri ile birlikte kestiler. Daha sonra Huriye Aşkar Ortaokulu öğrencilerinden Nazlı Koca Afyonkarahisar’da üretilen yerli ürünler hakkında sergiye katılanlara bilgiler verdi.