Programa konuk olan çok sayıda kadın, 8 Mart’la ilgili düşüncelerini Gün FM’de anlattı. 

Afyonkarahisar Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Dönmezdemir Akar, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Radyo Programı hakkında Anahaber Gazetesine şu değerlendirmelerde bulundu.

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Gün FM, her zaman olduğu gibi bu günde kadınlarımızın sesini Afyonkarahisar’ımıza duyurmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda radyo programımızda şehrimizin iş dünyasındaki emekçi kadınlarımız düşüncelerini halkımızla paylaşıyorlar. Tekrar kadınlarımızın bugününü tebrik ediyorum. Tek bir günden yana değil de her gün aynı değerde kutlamalıyız.”
“Her kadınımız ayrı ayrı bir değerdir”
Afyonkarahisar Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Gönül Ar Güngör, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tek bir günle sınırlı olmamasını isteyerek, şöyle konuştu:
“Bizlerin her gün değerinin bilindiği, her gün kutlamaların yapıldığı bir gün olsa diyoruz. Ben tüm kadınlarımızın teker teker bu özel gününü kutluyorum. Ve lütfen değerinizi bilin diyorum. Her kadınımız ayrı ayrı bir değer, ayrı ayrı bir anlamdır.  Kadın insanoğlunun anasıdır. Bizim bu topraklarda izimiz var. Bizim ülkemizin her karış toprağımızda emeğimiz var. Çocuklarımızda ve eşlerimizde emeğimiz var. Tüm kadınlarımızı mücadele etmeye çağırıyorum. Bu bağlamda toplum da daha ileriye gidecektir. Kadınlara şiddetin, ayrımcılığın konuşulmadığı ve ötekileştirilmediği bir dünya diliyorum.” diye konuştu.